By Farr Côte Vineyard GC Chardonnay 2020 och Côte Vineyard RP Pinot Noir 2019

By Farrs viner är kompromisslösa, kanske inte för sin kraft utan snarare för sin elegans. Geelong är beläget ca 100 km sydväst om Melbourne och är ett utpräglat svalklimat med tempererade dagar och svala nätter. Frukten kommer uteslutande från egna vingårdar och alla viner är vingårdsbetecknade endruvsviner.

”None of our wines are main stream, they are our expressions of our vineyard, our earth/our tiny piece of dirt and what we like to drink. That’s what we promise to deliver.”

-Nick Farr

Côte Vineyard

De senaste 10 åren har familjen Farr experimenterat med frukten från Côte Vineyard. Idéen bakom denna odlingsplats var att reflektera Gary Farrs kunskap och erfarenhet som han över så många år har samlat på sig och finjusterat. Under dessa år har han format Geelong både i vinkällaren men framför allt i vingården. Här planteras chardonnay och pinot noir tätt med en hög densitet på en utsatt “côte”. Dessa sluttningar vetter mot norr, nordöst och öst som kom att bli ryggraden för Farrs framgångssaga de senaste decennierna. Allt i Côte Vineyard är skräddarsytt efter vad Gary lärt sig under sina makalösa 40 år i Geelong, från de välvalda klonerna, rotsystemen, beskärningen och selekteringen. Côte Vineyard är en hommage till vad Gary medfört, inte bara i regionen utan till hela Australien och druvorna chardonnay och pinot noir.

By Farr Côte Vineyard GC Chardonnay 2019 (92352) 599kr

‘GC’ i GC chardonnay är ren förkortning av Gary Charles och inte ‘Grand Cru’ som många tror. Årgång 2020 har toner av citrus, äpplen, stjärnfrukt, och byntsmör. Druvtypiskt med ett extremt långt avslut där mineraliteten skiner igenom.

71fl By Farr Côte Vineyard GC Chardonnay 2019 (92352) 599krlanseras i Systembolaget tillfälliga sortiment och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid

By Farr RP Côte Vineyard Pinot Noir 2019 (92297) 599kr

Precis att GC är ren hommage till Gary Charles är Côte Vineyard RP pinot noir en hyllning till ännu en nyckelperson i Farr familjen, Robyn Pamela, familjens matriark. Utöver att ha stöttat Gary så har Robyn vart delaktig i vingårdsarbetet där hon planterat dem första vinrankorna, bearbetat jordmånen med traktor, fyllt ekfaten och krossat druvor innan jäsningen mitt i natten. Årgång 2019 är uttrycksfull och elegant. Smak av viol, körsbär, lingon, torkade örter med ett långt och silkeslent avslut.

59fl By Farr RP Côte Vineyard Pinot Noir (92297) 599kr lanseras i Systembolaget tillfälliga sortiment och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.