Goda ekovänliga alternativ från Finnerödja

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Finnerödja har ordet

Vi ställer höga KRAV på våra drycker. Garanterat ekologiska produkter, inga onödiga tillsatser och låg sockerhalt.

Våra bärdrycker finns i flera härliga smaker – tranbär, granatäpple, havtorn, lingon och blåbär. Och alla är precis lika goda. De är dessutom KRAV-märkta, varsamt sötade med ekologiskt råsocker och är helt fria från färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel. 

Vi vill hålla smaken av bär så naturlig som möjlig. Dryckerna har en god syrlighet som gör dem perfekta som måltidsdryck eller som en svalkande paus när det är varmt ute, eller inne. Sätt lite sommarfärg på din inköpslista och friska upp ditt kylskåp med våra bärdrycker.

Vilda bär kan KRAV-märkas om området är godkänt och plockarnas arbetsvillkor är kontrollerade.

  • Företaget som hanterar och säljer bären måste vara KRAV-certifierat. Dessutom ska området där bären plockas vara KRAV-godkänt.
  • Att ett område är KRAV-godkänt innebär att marken inte får ha konstgödslats och besprutats de senaste tre åren. Ingen plockning är tillåten på hyggen tre år efter trädplantering, eftersom skogsplantorna ofta är behandlade med kemiska medel. Området får heller inte ligga för nära trafikerad väg eller annan föroreningskälla.
  • Ett socialt ansvarstagande är också en viktig del i KRAV-märkningen. Det innebär att man även kontrollerar plockarnas villkor. De ska ha bra boende, information på sitt språk och kollektivavtalsenlig lön bland annat.
  • I en förädlad produkt, till exempel KRAV-märkt blåbärsdryck, är inte bara bären KRAV-märkta utan alla ingredienser är producerade enligt KRAVs regler och inga onödiga tillsatser har använts.

Källa: KRAV

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om smaken Havtorn

Ett briljant bär som har både strävheten i smaken och sötma i en bra kombination. Denna havtornsdryck är inget undantag. Den känns lyxig, varm och mycket genuin i sin smak. Havtorn är verkligen ett bär som vi tror är på uppgång precis som tidigare år inom matvaruindustrin, därför ger vi denna dryck högsta poäng då den verkligen förmedlar en äkta smak av havtorn i drycken.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om smaken Lingon

Syrlig och med ett viss sötma, smakar denna dryck. Perfekt till robust mat och som en svalkande sommardryck. Vi tycker de är bra att men låter drycken har sin syra kvar, vilket verkligen nyplockade lingon innehar i sin smakpalett. Lingodryck är en perfekt bordsdryck till maten anser vi. Fungerar i de flesta sammanhang.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

 

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om smaken Granatäpple

I denna dryck finns en fantastisk bra syra från granatäpple och drycken är verkligen trogen den genuina smaken av granatäpple. Vi kan tänka oss att denna dryck är en perfekt törstsläckaren i sommar med mycket is.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om smaken Blåbär

Klassisk tydlig blåbärssmak som känns äkta. Dryck har en fin sötma från mogna blåbär och vi upplever både lilla förpackningen som man blandar själv och den stora färdigblandade som väldigt smak-”lika” riktigt blåbär och ger en god dryck. Drycken är inte blaskig, utan fyllig och god

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om smaken Tranbär

Bra och tydlig smak av tranbär vilket ger drycken den där sur-beska smaken som tranbär har, samt strävheten som är så gott med just tranbäret. Drycken är verkligen toppen och de bästa med den mindre varianten som man blandar själv är att där kan man styra smaken beroende hur stark man önskar drycken.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Tips på recept

Tranbärscocktail

Lyxigt från trädgården

7,5 dl Finnerödja Tranbärsdryck

2-2,5 dl röda väl mogna krusbär

(1 sommaräpple)

Lägg ungefär hälften av krusbären i frysen, mixa

resten av bären, häll på tranbärsdryck och servera

i cocktailglas med de frusna bären och eventuellt

några bitar äpple.

 

Granatäppelbål

Försommarens bästa

7,5 dl Finnerödja Granatäppledryck

1-2 dl jordgubbar

1-2 dl rabarber

1 dl socker (gärna råsocker)

(flädersaft/fläderblommor)

Hacka rabarbern i cm stora bitar. Blanda rabarbern med socker och värm i en kastrull tills rabarbern är mjuk, låt svalna. Mosa ner cirka hälften av jordgubbarna i rabarberkompotten, tillsätt granatäppeldrycken. Skiva resten av jordgubbarna och lägg ovanpå bålen. Smaksätt eventuellt med lite fläderblomssaft eller låt fläderblommorna regna över bålen.

 

Longdrink på Havtorn

Gyllene njutning

7,5 dl Finnerödja Havtornsdryck

1 citron (saft och rivet skal)

1 msk strösocker – vitt

(citronmeliss och citrongräs)

is

Frosta kanten på glasen med sockret och det rivna citronskalet. Fyll upp glasen med havtornsdrycken och isen. Pressa ned citronen. Dekorera med citronmeliss och citrongräs.

Om företaget

Tredo AB är säljkåren med engagemang och personlighet. Vi representerar produkterna i butik. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.