Bird’s Tree ett rosévin med låg alkoholhalt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den 1 juni lanserades Bird’s Tree Rosé Organic, ett rosévin med låg alkoholhalt smaksatt av grapefrukt och hibiskus. Perfekt som en svalkande aperitif under varma sommarkvällar.

Bird’s Tree Rosé Organic är ett friskt ekologiskt rosévin med en låg alkoolhalt på 6,9%, som smaksatts med naturliga aromer. Bird’s Tree Rosé Organic är gjort till 100% på ekologiska druvor och tillverkat enligt den s.k. saignée-metoden, vilket innebär att druvorna krossas av sin egen vikt och saften som pressas ur får kort kontakt med skalen som ger vinet den naturligt och läckert rosa färgen. Vinet får sedan jäsa, varefter naturliga och ekologiska aromer tillsätts för att ge vinet en frisk och fräsch smak med en både vuxen och avsvalkande profil.

Vinet är inspererat av ”Rosé Pamplemousse”, en företeelse som startade i början 2010-talet när franska vinmakare blandade ner pressad och något sötad grapefruktjuice i sitt rosévin. Detta för att få en mindre alkoholstark dryck med bibehållen fräschör, smak och färg från rosévinet. Vinet dricks med fördel över ett par isbitar som aperitif.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

En mycket trevlig dryck som passar perfekt att avnjuta en sommardag. Drycken har en riktigt trevlig sötma och tonerna av grapefrukt och rabarber växlas mellan i ett tydlig och balanserat sätt. Genomgående är vinet karakteriserat av sin sötma och eftersmaken är ombonad med sötma från smultron. Vi tycker man verkligen lyckats med dryckens balans och smaksammansättning och ger ett extra stort plus för att vinet har en alkohol på endast 6.9% vilket gör att vinet passar utmärkt som välkomstdrink eller som dryck i picknick korgen. Vi rekommenderar att tempera drycken till exakt 9 grader, de gjorde vi. Vi provade drycken tillsammans med en krispig bondsallad med söta krutonger och grillad kyckling, Vilket fungerar alldeles utmärkt i sin kombination.

av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

 

Bird’s Tree Rosé Organic

Artikelnummer: 6023

Alkoholhalt: 6,9 %

Pris: 89 kr för 1500 ml

Om Pernod Ricard Sweden AB

Pernod Ricard Sweden AB är ett ledande vin- och spritföretag som, utöver sina egna produkter, representerar ett antal utvalda producenter. Absolut Vodka, Jameson Irish Whiskey, Beefeater Gin, Martell Cognac, Jacob’s Creek, Stoneleigh samt Perrier-Jouët och Mumm är några av de varumärken som ingår i den breda produktportföljen vilken utgör ett komplett sortiment för den svenska marknaden. Bolaget ingår i den franska Pernod Ricard koncernen, listad på CAC 40, med verksamhet i 85 länder och med fler än 19 000 medarbetare. Pernod Ricard Sweden främjar ansvarsfullt drickande och är medlem i European Forum for Responsible Drinking (EFRD).

För mer information gå till http://www.pernod-ricard-sweden.com

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.