Nespresso och Pierre Hermé lanserar en julsamling av kaffe och konfekt 

Tillsammans med den världsberömda konditorn och chokladproducenten Pierre Hermé lanserar Nespresso nu sin årliga julkollektion, som i år består av både kaffe och konfekt. Kollektionen är en hyllning till sofistikerade smaker och de små stunderna av njutning i vardagen.

Kollektionen Nespresso | Pierre Hermé består av kaffe, sötsaker och tillbehör – med Nespresso och Pierre Hermé som gemensam avsändare. Pierre Hermés moderna fantasi har kombinerats med Nespressos teknik för att skapa det perfekta kaffet inför julsäsongen. Syftet är att kaffedrickare ska kunna njuta av komplexa smaker under de mest vardagliga stunderna. Kollektionen är limiterad och består av kaffe för både Original och Vertuo-maskinerna tillsammans med julinspirerade tillbehör och delikata sötsaker.

Pierre Hermé är hjärnan bakom Haute Pâtisserie och hans bakverk kännetecknas av avantgardistisk design, teknisk skicklighet och sofistikerade smaker. Pierre Hermé har årtionden av erfarenhet och började redan vid 14 års ålder som lärling hos Gaston Lenôtre, fadern av moderna bakverk. År 2016 tilldelades Pierre Hermé titeln världens bästa konditor och han har under sina år som kreativ gastronom öppnat både butiker och kaféer världen över, som alla bär hans namn.

Årets julkollektion av kaffe består av två smaksatta blandningar och ett svart kaffe i storlek av en enkel och en dubbel espresso. De smaksatta blandningarna passar perfekt tillsammans med Pierre Hermés sötsaker.

TILL ORIGINAL
I det nya kaffet Infiniment Gourmand Saveur Noisette hittar vi delikat söta sydamerikanska Arabicabönor med smak av rostad hasselnöt, bränd mandel och vanilj.

Den uppfriskande Infiniment Fruité Saveur Framboise består av mjuka toner av korn som kombineras med smaken av hallon.

Infiniment Espresso är en enkel espresso på Arabicaböna från Colombia och kommer från den nya försörjningsregionen Tolima, där bönder mestadels använder naturliga metoder och prioriterar lågpåverkande jordbruk, vilket gynnar både landet och dess invånare.

TILL VERTUO
Kaffet Infiniment Gourmand Saveur Noisette är framtaget med latinamerikanska och afrikanska Arabicabönor och har en undersmak av rostad hasselnöt, bränd mandel samt vanilj.

I Infiniment Fruité Saveur Framboise finner vi en smak av hallon, intill mjuka toner av korn – även det från latinamerikanska och afrikanska Arabicabönor.

Infiniment Double Espresso är en dubbel espresso gjord på Arabicabönor och blommar med livfull röd frukt och mjuka toner av korn, som ger en djup smak och elegant känsla.

Räkna ner dagarna med adventskalendern från Nespresso | Pierre Hermé
Nespresso erbjuder även en rad tillbehör i limiterad utgåva att överraska nära och kära med. För att rama in den festliga kollektionen lanseras återigen Nespressos uppskattade julkalender, som innehåller 24 kapslar och en överraskning. De specialdesignade adventskalendrarna innehåller dels de tre kaffenyheterna från Nespresso | Pierre Hermé-kollektionen såväl som favoriter från Nespressos permanenta sortiment. Bakom varje lucka erbjuds olika kapslar, för att få en härlig överraskning varje dag under nedräkningen till jul – allt presenterat i en låda som är framtagen för att kunna återanvändas efteråt.

Sötsaker från Pierre Hermé
För att komplettera kaffet lanseras Infiniment Exquis 70%, en mörk choklad med ursprung från Dominikanska republiken. Den är delikat parfymerad med den sällsynta essensen av Timur-bär, som skördas i ett lokalt samhälle i Nepal och som erbjuder en aromatisk profil av grapefrukt, peppar och blommiga toner.

Pierre Hermé har också tagit fram kakan Infiniment Savoureux Raspberry Cinnamon Biscuits, som i kombination med Nespressos kaffe ger nya dimensioner till smakprofilerna. Den krispiga kakan innehåller torkade hallon och den varma kryddan ceylonkanel, som är en härlig kombination till kaffets krämighet.

Överraska nära och kära med exklusiva presenter
Utöver kaffe och sötsaker består kollektionen också av specialdesignade tillbehör i begränsad upplaga. I sortimentet hittar vi Café Noble Scented Candle som Pierre Hermé har tagit fram tillsammans med den franska parfymören Olivia Giacobetti för att förlänga julkänslan. Den mjuka doften är inspirerad av den colombianska traditionen att tillsätta panela, ett gyllenbrunt råsocker som är sött som honung, till kaffet. Med kaffets alla komplexiteter och nyanser har ljuset en doft av kanel, vanilj, kryddor och en robust Arabicaböna, och kommer i ett återanvändbart porslinskärl.

Utanför den samskapade kollektionen erbjuder Nespresso dessutom två kaffemaskiner i begränsad upplaga. Vertuo Next kommer i färgerna Silver och Titan.

För de som vill uppleva kaffet från Nespressos kollektion on-the-go finns Nespressos Nomad Travel Mug nu också i en hallonröd färg. Den ger dig möjlighet att ta med smakerna från Pierre Hermés konstnärskap var som helst, när som helst.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning
Nespressos kapslar är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. De återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Kollektionen Nespresso | Pierre Hermé finns att köpa online på www.nespresso.comoch i utvalda Nespresso Boutiques från och med den 1 november. Kollektionen säljs endast under en begränsad tid och i begränsade mängd, så långt lagret räcker.

Original Infiniment Gourmand Saveur Noisette, Original Infiniment Fruité Saveur Framboise och Original Infiniment Espresso kostar 56,90 SEK för ett rör.

Vertuo Infiniment Gourmand Saveur Noisette och Vertuo Infiniment Fruité Saveur Framboise kostar 72,90 SEK för ett rör. Vertuo Infiniment Double Espresso kostar 62,90 SEK för ett rör.

Xperhotelsandtable rekommenderar kaffet med följande ord: 

Detta är mycket uttrycksfulla kaffen med lyxiga och välbalanserade smaker. Dessutom tycker vi att designen är underbart vacker på förpackningarna och passar vilket julbord som helst 2022.

Infiniment Double Espresso: 

Relativt rund smak på detta kaffe där tonerna av nötter framträder och koppen upplevs som intensivt men samtidigt mycket harmoniskt. Lång och kraftull eftersmak. Perfekt som koppen efter maten kring jul

Infiniment Gourmand

Ett kaffet som ger oss ett sötare intryck och som är mycket lent och har en rund och varmton. Hasselnöt präglar kaffets smak genomgående. Passar utmärkt till dessertbordet vid jul

Infiniment Fruité

Ett kaffe med fruktigt uttryck och lätta syrliga och friskat toner. Detta är ett kaffe som passar precis när som på dagen. Ett kaffe lätt att tycka om och passar utmärkt till choklad och desserter som Cream brulée

 
 

Om Nestlé Nespresso SA

Nestlé Nespresso SA är en pionjär inom premiumportionerat kaffe av högsta kvalitet. Företaget arbetar med över 120 000 bönder i 15 länder genom hållbarhetsprogrammet AAA Sustainable Quality™ Program för att säkerställa ett hållbart jordbruk på gårdar och de omgivande landskapen. Programmet lanserades 2003 i samarbete med The Rainforest Alliance och hjälper till att förbättra avkastning och kvalitet på skördar, säkerställa ett hållbart utbud av högkvalitativt kaffe och förbättra försörjning för bönderna och deras samhällen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.