Mindre flaskor med större innehåll

Enligt Systembolagets noteringar har intresset för halvflaskor ökat märkbart den senaste tiden. Detta särskilt gällande mousserande, vita och röda viner av hög kvalitet.

Vi väljer gärna mindre flaskor till alla de tillfällen då ett glas är lagom. Halvflaskan öppnar också upp för möjligheten att variera smakupplevelsen genom att prova och njuta av flera olika viner – utan att behöva korka upp för många flaskor.

Vi är så glada på Xperhotelsandtbale att ha  möjligheten att få berätta om några utvalda halvflaskor som är mycket trevliga och som rekommenderar Er att prova i sommar!

Guldkorn så som ypperliga Louis Roederer Brut Premier, fruktig finessrik Crémant från Fernand Engel, Alsace, en stilren Cabernet Sauvignon från Chateau Ste Michelle, Washington State och tre fullödiga röda från välrenommerade vinhuset MASI.

Louis Roederer Brut Premier, art nr. 760202, 228: –

Druvorna till Louis Roederers eleganta och finessrika Brut Premier plockas från egendomens egna vingårdar i Vallée de la Marne samt från deras kalkrika vingårdar i Côte des Blancs. Aktuell basårgång är 2015.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Så elegant dryck med en mycket fin karaktär. Tonerna av vit choklad, sötma från apelsin och med ett otroligt avslut som präglas av sommarvarma äpplen. Drycken är enastående och vi provar den tillsammans med räkor. En kombination som så klart gifter sig fint tillsammans. Vi väljer att tempererar vinet till 9 grader. Ett gradantal som vi anser drycken kommer till sin rätt…

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Fernand Engel Crémant d ́Alsace, art nr. 752002, 89: –

Friskt och läckert fruktigt på 100% Chardonnay som jäser en andra gång på flaska. Vinet vilar i minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Mycket trevlig dryck som har en perfekt balans. Här möts du på höjden av tonen av syrliga fin äpplen och sötman från nektarin. Avslutet präglas av smaken från citrus. Vi provar drycken till musslor och finer den kombinationen mycket välsmakande. Vi föreslår att vinet tempereras till 8 grader för servering.

Vinet passar ypperligt även till välkomstdrink på din sommarfest!…Elller, varför kanske inte som Bröllopsskålen på ditt bröllop!

 

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Masi Campofiorin 2017, art.nr. 512302, 129: –

Elegant med koncentrerad frukt och fin fräschör. Görs enligt Masis dubbeljäsningsmetod där vinet jäses en andra gång med 25% halvtorkade druvor.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Här är ett vin med spännande uttryck, Här möts du av smaken från körsbär som vi anser karaktäriserar vinets smak. På höjden möts du av tonen av choklad och toner av salvia. Du kommer även uppleva vinets kryddighet som breder ut sig. Avslutet domineras av vint vaniljton och smaken från choklad. Mycket fint vin som vi anser du ska temperar till 19 grader. Vi provar vinet till en grillad köttbit, så ” perfect match” 

Notera att vinet har en kryddighet vilket vi anser matchar just BBQ, när den serveras stil och finess.

 

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Masi Bonacosta Valpolicella 2018, art. nr. 699802, 105:-

En elegant klassiker i modern stil. Ungt och friskt med läcker struktur. Vinet vilar i sex månader på slavonsk ek.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Ytterligare ett vin med uttrycksfullhet genomgående. Här upplever vi vinet som mycket tydlig i sin framtoning åt det bäriga hållet. Smaken domineras av körsbärstonerna. Vinet har en fin örtighet och avslutet präglas av smaken av en spännande lakritston.

Vi valde att prova vinet till fläskkött. Vi anser att vinet har ett uttryck som möter upp fläskkött på ett spännande sätt och  örtighet kommer fram på ett trevligt sätt upplever vi. Vi valde att temperar vinet till 17 grader. 

Vinet kommer du, kunna hitta flera olika rätter i sommar som kommer lyfta både rätter och vin i sin kombination. Vi tror att vinet fungera utmärkt till chark och olika plockbrickor, gärna tapas!

 

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Masi Costasera 2015, art. nr. 234502 Beställnings sortiment, 179 :-

Storslaget och energiskt. Ett stilfull Amarone vars druvor torkar i tre till fyra månader. Vinet jäser i 45 dagar på stora slavonska ekfat och lagras på såväl små som stora ekfat.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Vinet med ett perfekta uttryck för en lyxig ostbricka. 

Här ligger smaken tydlig med körsbär genomgående. På höjden övergår smaken i plommon! Avslutet präglas av kakosmaken och en lättare örtighet. 

Vi rekommenderar er att avnjuta vinet till gradantalet  18 grader. Vi anser att vints smakpalett verkligen får briljera vid detta gradantal.

Detta är också ett vin som du gärna och ofta tror vi kommer vilja addera till dina ostbrickor framledes.

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Indian Wells Cabernet Sauvignon 2017, art nr. 350102, 109:-

Cabernet Sauvignon och 10 % Syrah från utvalda vingårdar i Washington State ger utsökt balans mellan fruktig koncentration och fräschör.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Här är ett vin som verkligen imponerar oss. Smaken är tydlig av svarta vinbär. Vi överraskas av vinets fina och välbalanserade toner från plommon, kokos och vanilj! Jättekul att vinet överraskar och att vinet verkligen har en så spännande smakpalett. Avslutet plägas av tonerna av choklad. Väldigt snyggt avslut. Vi funderar på vad vi skulle kombinera vinet med, vi valde att prova enklare grillspett och var lätt marinerade i honung. Helt oväntat blev detta väldigt trevligt smakupplevelse. Vi valde att temperera vinet till  19 grader och vi anser att vinet passar utmärkt att servera vid detta gradantal.

 

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Vinunic AB har sedan 1992 sökt de allra bästa producenterna med kvalitet i fokus. Ett bra vin är en njutning och vi kan idag erbjuda Sveriges största utbud av viner från familjeägda gårdar där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

Vi som jobbar på Vinunic söker oavbrutet efter det bästa som marknaden har att erbjuda. När ni köper viner från oss så vet vi att ni kommer att få glädje av varje glas!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.