Lyxig , god och succé!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Lejonet & Björnen gör glass tillsammans med Mackmyra.

Sedan 1977 har Lejonet & Björnen tillverkat glass på ett hantverksmässigt sätt. Alltid med naturliga och noga utvalda råvaror främst från lokala, regionala och nationella leverantörer. Under 2021 började man lansera några av sina nya smaker i en ny begränsad serie, där Gin & Tonic-glassen var först ut. Mottagandet slog alla förväntningar. Produktionsvolymen som skulle stilla glassälskarnas behov under tre månader sålde slut på tre veckor.

– Med Limited Edition vågar vi tänka helt nytt, ta ut svängarna och gå utanför vår comfort zone, säger Anders Lejonbjörn, glassmästare på Lejonet & Björnen.

För Whiskyglassen har Lejonet & Björnen samarbetat med Mackmyra Svensk Whisky.

– Mackmyra har samma passion, upptäckarglädje och experimentlusta som vi, fortsätter Anders.

Glass och whisky kanske inte låter som en naturlig kombination, men blev det när Anders skapade tillsammans med Mackmyra.

– Utgångspunkten har varit Mackmyra Svensk Ek. I botten hittar man en skön vaniljton från bourbonfaten som whiskyn lagrats på. Grundtonerna i whiskyn ackompanjeras av Willliamspäron som ger glassen en fräsch krispighet och textur, säger Anders.

Ett äkta hantverk parat med spännande innovationer har blivit Lejonet & Björnens signum. Limited Edition handlar om att testa nya idéer och vara kreativa i större skala tillsammans med andra svenska producenter som liksom Lejonet & Björnen har passion för det dom gör. Filosofin är att smakerna ska vara oväntade, spännande och djärva. Man väljer samarbetspartners med omsorg – de ska, precis som Lejonet & Björnen, sätta kvalitet i första rummet.

– Vi vill tänka nytt och annorlunda i det mesta vi gör. Gin & Tonic-glassen var första lanseringen ut i vår nya serie av limiterade smaker och nu är vi jätteglada att kunna erbjuda Whiskyglassen, säger Katarina Mild, VD på Lejonet & Björnen.

– Jag hoppas att vi nu tänkt rätt i våra prognoser. Gin & Tonic-glassen sålde slut på tre veckor så den blev lite väl ”limiterad”, fortsätter Katarina.

Xperhotelsandtable rekommenderar glassen med följande ord: 

Detta är i särklass den godaste glassen vi prövat på mycket länge. Tydlig vaniljsmak och fantastiskt bra balanserad ton av whisky i glassens uttryck. Vi är så imponerade av den genuina och fina smak man lyckats få till i denna glass. Detta är perfektion när den är som absolut bäst  Glassens konsistens är som en smekning i munnen. Len, mjuk. 

Kan man säga att en glass är sensuell? Om man kan göra de så vill vi gärna göra det just nu! 

Detta är Lejonet & Björnens bästa glass. Detta är lyx. Detta är kvalité. Detta är succé på burk! 

Grattis alla glass och whisky älskare, Ni kan sluta leta nu. Den är här!

Xperhotelsandtable tilldelar glassen 10X av 10X 

Om Lejonet&Björnen

Lejonet&Björnen är en svensk premiumglass som omsorgsfullt tillverkas på naturliga och noga utvalda råvaror, främst från lokala producenter. All tillverkning sker på ett hantverksmässigt sätt i liten skala och under ledning av den erfarna glassmästaren med unik känsla för kvalitet och smakkombinationer. Lejonet&Björnen grundades 1977 och erbjuder idag cirka 40 glass- och sorbetsorter med återförsäljare i dagligvarubutiker, café- och restauranger. I sortimentet ingår också exklusiva glasstårtor. Egna glassbarer finns på Danska vägen i Göteborg och under sommarsäsongen i Lysekil.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.