Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Kokos och Chili

Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och gedigen jury som i år. När Sjöräddningssällskapet hade sitt riksmöte var Salt & Sill och Klädesholmen Seafood på plats och presenterade tre olika nominerade smaker för sjöräddare från hela landet. Sjöräddningssällskapet arbetar för en ökad säkerhet till sjöss. Genom sina 71 stationer längs Sveriges långa kust och i de stora sjöarna utgår 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. 

När juryn lagt sina röster och dessa räknats stod det klart att Årets Sill 2019 är en krämig sill med lätt karibiska smaker av Kokos och Chili.

Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang/konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets viktiga arbete. Förslagen till Årets Sill tas fram av Salt&Sill och dess personal. Efter juryns val kvarstår Klädesholmen Seafoods arbete med att ta fram en sillinläggning som är anpassad för fabriksproduktion.

Sillen har lansering den 6 juni då man också firar Sillens Dag på Bohusländska Klädesholmen. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet.

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om sillen

Vi är så imponerade av denna sill med dessa höga fina smaker. Till att börja med så är sillen vid första tanke, kokos-chili lite så man höjer på ögonbrynen. Men upplevelsen är bland det bästa vi provat på gällande sill. Här är den vita såsen krämig och fylld av smaken av kokos och en gnutta lime. Sillbitarna är precis sådär lyxigt fina som vi vant oss med när de gäller sill från Klädesholmen. Sillen har en fantastisk touch av chili. Vi vill påpeka att denna sillprodukt inte är stark utan balanserar mycket noga mellan smaken chili, kokos. För att sammanfatta lite denna smakpalett så säger vi. Sillen har högsmak av kokos och med en sötma från lime och det friska och runda från chilin utan att sillen drar åt de starka hållet. Produkten känns mycket exklusiv och är perfekt i sommarvärmen. Vi noterar också att sillbitarna är i storlek 15 mm vilket gör upplevelsen av att äta denna sill väldigt lyxig och delikat!

En sill ni bara MÅSTE skaffa, ni kommer INTE bli besvikna, vi lovar er

Av 10X tilldelas sillen av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

På Klädesholmen, på Tjörns västsida, finns en silltradition sedan 1594. Här har man i generationer utvecklat sillen till den inlagda delikatess den är idag. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.