Jämtlands Winter Ale

“Vårt årliga julölssläpp har precis varit, men lite nytt för i år är att Jämtlands Winter Ale blir årets sista släpp. En nyhet med trygga och kända smaker men med en härlig twist. En kryddad ale som passar perfekt under de kallare vintermånaderna. Jag vet att våra bryggare i vanlig ordning har lagt ner ett jättejobb för att Winter Ale ska bli ett fint avslut på ett år av många ölnyheter.”Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri

Produkten lanseras i Systembolagets lokala & småskaliga sortiment 5 december och kommer att vara styckvis beställningsbar över hela landet.

Xperhotelsandtalbe rekommenderar ölet med följande ord: 

Trevlig mörkt öl med rejält med tryck i dess smak. Här ligger smaken av malt högt. Vi tilltalas av smaken av den torkade frukten som vi anser karaktäriserar detta öl. Ett öl som passar charken på julbordet utmärkt. ölet njuts också bra helt på egenhand framför brasan med eventuellt några nötter i handen!

 

1995 var året då Östersundskrögaren Kjell Andersson frågade den dåvarande storköksgrossisten Carl Lindgren om det inte var dags att ta fram en öl till Storsjöyran? Ölets namn skulle vara Jämtlands President! Carl tyckte att det var en strålande idé och man beslutade sig för att förvärva ett mikrobryggeri som fanns i Göteborgstrakten. Bryggeriet flyttades upp till Pilgrimstad där det fanns ändamålsenliga lokaler i den f.d. boardfabriken som var nerlagd sedan ett antal år tillbaka. De första fyra åren var tuffa och man hade problem att skapa lönsamhet i bryggeriet. Kjell valde att sälja sin andel till Carl som fortsatte satsningen med målsättningen att ta fram god öl i Jämtland.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.