Glögg med smaker att utforska!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Varje år lanserar familjeföretaget Saturnus nya glöggsorter med både innovativa och mer traditionella smaker, med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri Vintermojito som kan drickas både varm och kall.

Vintermojito är en alkoholfri premiumglögg med inspiration av den klassiska romdrinken från Kuba. Den ljusa drycken har en smak av limejuice och mynta som smaksatts med glöggkryddorna kanel, ingefära, kardemumma och pomerans.

Årets glöggnyhet presenteras i en specialdesignad flaska om 50 cl och finns i dagligvaruhandeln över hela Sverige från och med slutet av oktober.

Saturnus glögg tillverkas från grunden i företagets fabrik i Malmö, av väl utvalda råvaror med en hantverkstradition som gått i arv i fem generationer. Familjeföretaget grundades 1893 och är idag Sveriges äldsta och största glöggproducent.


– Vi är oerhört nöjda med årets glöggsmak som är både innovativ och fantastiskt god! Eftersom den går att dricka både varm och kall går den också att variera. Varför inte dricka den med is och en limeskiva som fördrink, eller varm till den klassiska adventsfikan?
säger Ludwig Liepe, kategorichef, Saturnus.

I årets glöggsortiment finns flera ekologiska varianter och smaker som passar hela familjen och alla tänkbara tillfällen. En glögg vi kommer satsa mycket på i år är förra årets nyhet, Saturnus 1893 alkoholfri, som är en glögg gjord på avalkoholiserat spanskt rödvin, och ger därför en vinkaraktär med klassisk smak.

  • Förra året ökade glögg utan tillsatt socker med 25 %, men även våra smaksatta glöggsorter, speciellt Choklad & Hjortron har blivit väldigt populära. Vi är säkra på att årets nyhet kommer bli mycket uppskattad, berättar Ludwig Liepe.
  • ”Vi är Sveriges äldsta och största glöggproducent som vurmar för glögghantverk och att föra vidare våra fina glöggtraditioner till nya generationer. Framförallt handlar det om att vi vill skapa en värmande och god anledning att träffa nära och kära för att förbereda julen och komma i stämning tillsammans,” säger Ludwig Liepe, kategorichef på Saturnus.

Saturnus har även ett samarbete med Världens Barn och bidrar med en krona per såld flaska av God Jul Glögg. Detta gjorde att Saturnus förra året gav en rekordsumma om 560 000 kronor till Världens Barn. I år är målet att kunna bidra med över 600 000 kronor.

ÅRETS GLÖGGSORTIMENT FRÅN SATURNUS (DAGLIGVARUHANDELN)

NYHET! Glögg Vintermojito alkoholfri, 75 cl

Saturnus glögg 1893 alkoholfri, 75 cl

Glögg Hallon & Lakrits alkoholfri, 50 cl
Glögg Choklad & Hjortron alkoholfri, 50 cl

Glögg utan tillsatt socker 2,2% vol, 75 cl

Ekologisk God Jul glögg och God Jul glögg, alkoholfri, 75 cl (för varje såld flaska går 1 krona till Världens Barn)

Glöggkoncentrat 1 +2, alkoholfri, 50 cl + 2,5l
Superfruktglögg, alkoholfri, 75 cl

 

Xperhotelsandtable rekommenderar glöggen med följande ord: 

Denna glögg har en tydlig och genuin glöggsmak. Vi upplever glöggen som mycket fint balanserad och med lättsam sötma. En glögg som verkligen imponerar på oss med sin smakpalett. Denna glögg är ett bra alternativ på glöggminglet i år 

Xperhotelsandtable tilldelar glöggen 9 X av 10X 

Xperhotelsandtable rekommenderar glöggerna med följande ord: 

Detta är två glöggar som leker med sinnet. Smaken av hallon & lakrits är en glögg som har tydlig och fruktig smak av hallon. Den har en fin lakrits karaktär som genomgående finns med i smakupplevelsen. Söt och god dryck som vi upplever som rund i smaken. Choklad & Hjortron: Magisk. Tror inte vi behöver säga mer än Magisk. Fast, vi lägger till, tydlig chokladsmak och fantastisk touch av hjortonsmak präglar denna dryck. Mjuk, len som sammet är vår upplevelse av drycken . 

Xperhotelsandtable tilldelar glöggerna 10X av 10X 

Xperhotelsandtable rekommenderar glöggen med följande ord: 

Klassisk glögg som har smakerna på plats. Bra glöggkaraktär genomgående och långt fint avslut präglar dryckens generella intryck. Detta är en klassisk gammaldags smak. Fungerar bra under precis hela julen!

Xperhotelsandtable tilldelar glöggen 9 X av 10X 

Xperhotelsandtable rekommenderar glöggen med följande ord:

Detta är en kombination som vi upplever som frisk, söt och välbalanserad . Vi rekommenderar att njuta glöggen över is för att få fram smaken i glöggen och upptäcka myntans friska toner. Detta är en glögg som vi vet kommer uppskattas vid glöggmingel i år. Måste provas 

Xperhotelsandtable tilldelar glöggen 10X av 10X 

Xperhotelsandtable rekommenderar glöggen med följande ord: 

Denna glögg med smak av whisky från Mackmyra är enligt oss. En av de godaste glöggerna som finns på den Svenska marknaden. Detta är en glögg som med sin smakpalett ger uttryck för lyx, genuint arbete. Här finns  tydliga och friska smaker i en glögg. Fantastisk skänk av whiskykaraktär!

Xperhotelsandtable tilldelar glöggen 10X av 10X 

Familjeföretaget Saturnus AB i Malmö är i dag en utpräglad dryckesaktör med såväl egenproducerade drycker som agenturprodukter. Företaget är dessutom en av väldigt få producenter av alkoholhaltiga drycker i Sverige och har även legotillverkning av spritdrycker. I sortimentet av kryddat brännvin återfinns Skärgårdssnapsar, Piratens Besk, Kallsupen och Utö. Ur Saturnus alkoholfria sortiment kan nämnas bl a Saturnus glögg, God jul glögg, drinkmixers, Carl Jung viner samt mineralvattnen Evian, Aquador och Badoit. Saturnus grundades 1893.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.