Geografico Brunello di Montalcino 2016

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Växtsäsongen 2016 gav en perfekt kombination av värme, kyla och regn. Vintern var tillräckligt kall för att vinstockarna skulle kunna återhämta sig, den regniga våren gav en fin blomning och påfyllda vattenreserver och sommaren var lagom varm och torr, vilket gjorde det möjligt att skörda perfekt mogna druvor till Geografico Brunello di Montalcino.

För att uppnå Brunellos vackra, kraftfulla och komplexa karaktär lagras vinet på ekfat i två år och släpps inte på marknaden förrän tidigast fem år efter skörd. Det här
är ett vin med djupa nyanser av mörk frukt där kraftfull struktur och finess balanseras av en frisk syra. Helt klart ett litet mästerverk.

Geografico är ett av Toscanas mest framstående kooperativ och en viktig del av Chiantis historia. Sedan 2018 drivs Geografico av familjen Piccini, tillsammans med den kända oenologen Riccardo Cotarella och Alessandro Barbareso. Egendomen går från klarhet till klarhet genom att förena en gedigen historia och unika växtplatser med modern skicklighet.

 
Pris: 219 kr. Artnr: 80413 Nuvarande i beställningssortimentet, i fasta sortimentet från 1 mars 2022 750 ml, Alk. 14%

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Otroligt fint vin. Här bjuder vinet på höjden av tydlig smak av körsbär. Vinet har även inslag av solmogna jordgubbar och dess sötma. En len och fin smak av choklad präglar avslutet. 

Detta vinet väljer vi att temperera till 18 grader. Ett gradantal vi anser vinet kommer helt till sin rätta. 

Vi väljer att avsmaka vinet till olika ostar, en kombination som är fantastisk. Vi tror även att vinet passar till entrecôte och oxfilé.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X 

Sedan Vinunic startade 1992 har kvalitet alltid stått i fokus, oavsett om det är ett vin som serveras ur flaska eller box. Vinunic kan idag stoltsera med en av de främsta kvalitetsportföljerna från primärt familjeägda gårdar världen över där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.