Anrika Bodén & Lindeberg lanserar smakrika råvaror för hemmaskafferiet

Nu släpper Bodén & Lindeberg ett första urval av deras befintliga produktsortiment till dagligvaruhandeln, för att kunna erbjuda hållbara råvaror med hög kvalité även för hemmakocken. Sortimentet består av torkad frukt och nötter – näringsrika produkter som kan användas i den hemmagjorda müslin, eller för att höja smakerna i höstgrytan. Produkterna finns redan nu tillgängliga i din dagligvaruhandel.

Bodén & Lindeberg är ett svenskt familjeägt livsmedelsföretag som sedan 1862 varit smakspecialister och är idag den ledande leverantören av bagerikryddor, nötter och torkad frukt till hela Sveriges livsmedelsindustri och grossister. Allt fler konsumenter väljer råvaror av högre standard och vi är mer pålästa än någonsin vad gäller ursprung och kvalitet. Detta har Bodén & Lindeberg tagit fasta på och tar nu plats på hyllorna även i matbutiken, så att fler matkreatörer och hemmakockar kan briljera i köket, utan att behöva tumma på kvalitén. Bodén & Lindeberg har sedan länge levererat högkvalitativa råvaror till omtalade bagerier så som Lillebrors bageri, Thelins och Skeppsbro bageri i Stockholm. 

Eftersom vi är ett familjeägt företag och har lång erfarenhet som smakspecialister, har vi alltid hanterat nötter och frukt på ett omsorgsfullt sätt och blivit experter på att välja de bästa råvarorna. Kvalité och hållbarhet har alltid varit viktigt för oss, därför har vi valt att inte ha några mellanhänder utan vi beställer direkt från källan till vår lokala produktionsanläggning, säger Markus Engelbrekts, VD på Bodén & Lindeberg. 

Näringsrika produkter i matlagningen har de senaste åren blivit allt viktigare i de svenska hushållen. Kategorin passar den hälsointresserade konsumenten som vill ha funktionella ingredienser till sin hemmagjorda energibar, eller hemmakocken som önskar addera spännande smaker från världens alla hörn i sin matlagning. Snart är det dags att börja med julmaten och då kan torkad frukt användas som ett naturligt sötningsmedel i exempelvis bakning, eller på ett enkelt och hälsosamt sätt ta de traditionella julrätterna till en ny nivå.  

Det är väldigt roligt att vi äntligen har tagit steget till att kunna erbjuda våra produkter även till slutkonsument. Nötter och frukt i matlagningen har många fördelar och vi har sett en ökning i efterfrågan på den typen av råvaror i takt med att allt fler svenskar väljer att laga och baka hälsosammare. För oss blev det självklara steget att bredda vårt erbjudande till dagligvaruhandeln, fortsätter Markus Engelbrekts. 

Familjeägt företag med kvalitet i fokus

I 160 år har Bodén & Lindeberg fyllt nordens skafferier med smaker från hela världen, och man har gått från att vara en lokal kryddbod i Stockholm till att idag vara ett modernt livsmedelsföretag. Ambitionen för Bodén & Lindeberg är att på ett hållbart sätt erbjuda kvalitativa produkter som ger god smak som kan sätta guldkant på konsumentens alla måltider. Varorna importeras direkt från ursprunget och Bodén & Lindeberg har under fyra generationer samlat på sig stor kunskap om kvalitet och byggt upp hållbara relationer med sina leverantörer. 

Xperhotelsandtable rekommenderar produkterna med följande ord 

Vi har provat oss igenom produkterna. Detta är nötter och torkad frukt av extremt fin kvalite. Vi testar att baka ett klassiskt fruktbröd fyllt med både dadlarna och aprikos, plus valnötter. Mycket gott. Vi ser flera användningsområden för produkterna. Så som sallader. Ingredienserna i pajer och ett självklart val för julbordet och julmaten.

Vi vill verkligen framhålla att kvalitet på produkterna är hög. Frukten är såklart torkad, men med finess så saftigheten fortfarande består i produkten. Höga smaker och rena smaker framkommer när man tillagar dem i ex bröd.

Sammanfattningsvis rekommenderar vi varmt produkterna för detta är exakt det som hemmakockar nya som gamla just behöver i hemmet för att lyckas. Nu kan vem som helst bli proffs!

Om Bodén & Lindeberg

Bodén & Lindeberg har en lång erfarenhet som sträcker sig över generationer och mer än 160 år tillbaka i tiden. Med hjälp av den stora kunskap som de har samlat på sig under åren kan Bodén & Lindeberg erbjuda naturliga, kvalitativa och nyttiga produkter som passar alla oss som har en passion för världens kök. På Bodén & Lindeberg erbjuds nötter och torkad frukt av god kvalitet som kan lagras med andra ingredienser i skafferiet. Produkterna kan användas till matlagning och bakning. Sortimentet består av naturligt hälsosamma och rena ingredienser. Årligen importerar Bodén & Lindeberg 7000 ton livsmedel från mer än 20 länder i världen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.