​CHILL OUT Organic Riesling

I dagarna släpps ett nytt elegant vin från det populära vinvarumärket CHILL OUT. CHILL OUT Organic Riesling är det enda ekocertifierade rieslingvinet i Systembolagets sortiment som finns på treliters Bag in Box. Vinet är friskt och fruktigt och passar perfekt till nygrillad fisk, ljust kött eller säsongens alla skaldjur.

CHILL OUT Organic Riesling är producerat i Rheinhessen och tappat i Mosel, välkänt för sitt stora kunnande om just rieslingviner. Rheinhessen är den största av Tysklands 13 vinregioner och en tillbakablick i historien visar att romarna var de första vinodlarna i området, som också kallas för ”regionen med de tusen kullarna”. Det är här, i det böljande landskapet, som rieslingdruvorna trivs och dominerar.

Riesling är en populär grön druva med hög fruktsyra som trivs i svala klimat. Den är en av sommelierernas stora favoriter då den med sin friska fruktighet är en utmärkt matchning till många olika sorters mat. Det asiatiska köket, fisk och skaldjur, ljust kött, chèvre och gröna grönsaker är några förslag på smaker och maträtter där rieslingvinet kommer till sin fulla rätt.

CHILL OUT Organic Riesling är från 2019, vilket var ett lyckosamt vinår i Rheinhessen med genomgående skördar av god kvalitet. Årgången har med fördel gett något lättare viner än året innan, och är omtalad för sin härliga friskhet.

CHILL OUT är en uppskattad, okomplicerad och modern serie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Varumärket lanserades 2002 och kom snart att bli ett av Sveriges mest sålda viner. Förutom att erbjuda omtyckta viner, ligger CHILL OUT i framkant när det kommer till hållbara och miljövänliga förpackningslösningar med lättviktsflaskor i glas, PET eller Bag in Box. Just förpackningar är den största källan till föroreningar i vinindustrin. Nyheten CHILL OUT Organic Riesling säljs i Bag in Box, vilken har 90 procent mindre klimatpåverkan än en vanlig, tung glasflaska.

– CHILL OUT Organic Riesling är ekocertifierad och är Systembolagets enda ekologiska riesling som säljs på stor treliters Bag in Box. Både vinet och själva förpackningen ger därmed mindre avtryck på miljön, säger Alexandre Schuster, Senior Brand Manager på Altia.

– Vinerna i CHILL OUT:s sortiment är dessutom helt veganvänliga. Vi använder alltså inga animaliska produkter vid tillverkningen, vilket annars är vanligt i klarningsprocessen i vinframställningens slutskede, fortsätter WSET-diplomerade Alexandre Schuster.

CHILL OUT Organic Riesling är ett elegant och ekocertifierat torrt vitt vin med en frisk och fruktig doft. Smaken har trevliga inslag av päron och lime. Den passar utmärkt som en aperitif eller till någon av de ovan nämnda maträtterna. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment.

CHILL OUT Organic Riesling
Artikelnr: 78998
Pris: 249 kr
Volym: 3000 ml
Förpackning: Bag in Box
Alkoholhalt: 11,5 %
Ursprung: Rheinhessen, Tyskland

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Här är en box med vin som är så där perfekt i sommarvärmen. Smaken är rikt på den härliga limekaraktären och sötma från päron. Vinet är extremt fint balanserat och passar ypperligt i bersån med en ljudbok liksom till grillad fisk direkt från grillen. 

När vi avsmakar vinet provar vi vinet till en fiskrätt där fisken omges av en gräddigare sås. Kombinationen i rätten med vinet blir ypperligt och vi rekommenderar Er verkligen addera en fiskrätt tillsammans med detta briljanta vin.

Vi valde att temperar vinet till 9 grader .Ett gradantal som vi tycker passar att uppleva vinet vid.

Och du, Visst är Bag-In-Boxen vackert designad……

Xperhotelsnadtable tilldelar vinet 10X av 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.