NYA Scalp Clinix: vård för hårbotten – grunden till ett vackert hår

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det är dags att tänka bortom håret! Scalp Clinix från Schwarzkopf Professional är en vårdserie för hårbotten som går att skräddarsy och kombinera helt efter kundens unika behov. En serie produkter för salongsbehandling samt produkter för hemmabruk som bidrar till att återställa balansen i hårbottens mikrobiom – eftersom vackert, hälsosamt hår börjar med hårbotten.

Medvetenheten om hårbotten ökar och att behandla den är en trend som är här för att stanna. Konsumenter är mer medvetna om olika tillstånd som hårbotten kan drabbas av, och ser att en hälsosam hårbotten bidrar till ett hälsosamt hår. Precis som med huden, har varje hårbotten olika behov som kräver en individuellt anpassad approach för effektiv behandling.

En hälsosam hårbotten ger hårstråna en hälsosam bas att växa från. När hårbotten är ur balans, kan tillstånd som överaktiv sebumproduktion, mjäll eller håravfall uppstå. Därför bör frisörer ha expertkunskap och -produkter för att hjälpa kunder att lösa specifika hårbottenstillstånd.

Som svar på denna trend har Schwarzkopf Professional utvecklat Scalp Clinix; en förlängning av Fibre Clinix där produkter kan kombineras helt efter kundens behov för en skräddarsydd approach. Det ger frisören en unik möjlighet att bli en expert på vård av hår och hårbotten, och ge sina kunder en skräddarsydd salongsbehandling och en holistisk vårdserie som vårdar håret och hårbotten.

Match. Mix. Balance. 
Nya Scalp Clinix är vår mest avancerade och anpassningsbara hudvård för hår och hårbotten någonsin, och säljs exklusivt på salong. Scalp Clinix är formulerad med mikrobiomaktiv teknologi för att återskapa balansen i hårbotten; kombinerat med hudvårdsinspirerade ingredienser för en riktad vårdbehandling för hårbotten. Resultatet? En balanserad hårbotten och vackert, hälsosamt hår.

Preppa – Scalp Clinix Pre-Shampoo Scrub med Biotic-teknologi exfolierar skonsamt bort hudceller för att förbereda hårbotten för rengöring, och ger en fräsch, kylande känsla.

Tvätta – Fibre Clinix Tribond Shampoo med Triple Bonding- och C21-teknologi rengör håret och hårbotten för att förbereda för behandlingen.

Behandla – Scalp Clinix Biotic Base hjälper till att återskapa balansen i hårbottens mikrobiom, för förbättrad hårbottenshälsa. Den kan skräddarsys helt genom en av tre Scalp Clinix Boosters som riktar sig mot specifika hårbottensbekymmer, och ger en lugnande och återfuktande känsla:

 • Scalp Clinix Soothing Booster – för torr och känslig hårbotten
 • Scalp Clinix Oil Control Booster – för oljig hårbotten
 • Scalp Clinix Flake Control Booster ­­­ för alla typer av mjäll
 • En holistisk approach till hårvård, på salong och hemma:
  För att underhålla ett förbättrat tillstånd i hårbottens hälsa till nästa besök, kan frisörer rekommendera den mest lämpliga vårdrutinen för hårbotten:

  • Scalp Clinix Soothing lugnar torra, känsliga hårbottnar med en treatment som innehåller allantoin, bisabolol och panthenol to stärker hårbottens skyddande barriär, och lugnar samt återfuktar hårbotten.
  • Scalp Clinix Oil Control djupt rengörande för oljig hårbotten. Treatment som rengör porerna och tar bort överflödig sebum. När den kombineras med en lätt massage blir hårbotten fräschare och får en kyld känsla.
  • Scalp Clinix Flake Control – tar skonsamt men effektivt bort och förhindrar uppkomsten av nya mjällflagor. Treatment innehåller octopirox, som ger en lugnande känsla för kliande och irriterade hårbottnar.
  • Scalp Clinix Anti-Hair Loss – en serie som motverkar håravfall. Schampo och serum som, tillsammans med en massage, stimulerar hårbottens mikrocirkulation och stärker hårsäckarna, och minskar icke-patologiskt håravfall efter 6 veckor*.

  Varje serie inom Scalp Clinix består av ett schampo och en treatment eller serum formulerad med Biotic-teknologi, framtaget med hudvårdsinspirerade ingredienser som stöder balansen i hårbottens mikrobiom, förlänger effekten av Scalp Clinix Biotic Salongsbehandling.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.