Linda Westling Jansson – Serviceandan är en stor del utav min personlighet – kanske är det därför jag aldrig tröttnar på mitt jobb”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Serviceandan är en stor del utav min personlighet – kanske är det därför jag aldrig tröttnar på mitt jobb”

 Linda Westling Jansson
Marknadskoordinator
Rånäs Slott

Vi får ett spännande och givande samtal med Linda Westling Jansson, marknadskoordinator vid Rånäs Slott. Hon har intressanta tankar och något mycket roligt att berätta kring julen och nyåret hos Rånäs Slott

Knack Knack hos Rånäs Slott 

Visste du att Rånäs Slott bedriver en hotellverksamhet där de har fyra ”byggstenar” konferens, weekend, spa & bröllop. Från starten 1999 var det konferenssegmentet som var den största delen men på senare år ligger privatmarknaden på samma nivå.

Vi glider ganska snabbt in på de besynnerliga tider vi just nu upplever och hur Rånäs Slott agerade när Corona som en objuden gäst knackade på även hos dem.

Linda säger

– Efter att den första chocken hade lagt sig, fick vi se över vilka åtgärder som vi behövde göra rent ekonomiskt för att överleva eftersom avbokningarna strömmade in. Allt från att se över egna avtal mot leverantörer, söka den ekonomiska hjälp som erbjöds samt optimera den fasta personalens tid.
Samtidigt fick vi snabbt börja ”säkra” slottet med allt som Visita och Folkhälsomyndigheten krävde – som skyltning om avstånd, handsprit överallt, justerade arbetsrutiner (städning) osv. Personalen uppdaterades med information om rådande situationen, samt  hur vi gemensamt skulle arbeta vidare med säkerhet.

Linda berättar vidare för oss hur de ser på möjligheter och fokuserar på lösningar för Rånäs Slott och deras gäster

– Privatmarknaden kom igång relativt fort för oss efter att bomben slog ned, vilket har gjort att vi haft en liten ljusglimt i allt det svåra. Tror att många känner att de vill leva som vanligt och vill njuta av god mat, bli ompysslade samt för en stund glömma att världen ser annorlunda ut just nu. Kan vi då skapa och ge denna känsla på ett säkert sätt så är det ju underbart!  Det betyder absolut inte att faran är över utan denna pandemi kommer ge många efterkommande problem som ej har visat sig ännu men tanke på ekonomi, arbetslöshet osv.
Det är inte helt tyst på konferensförfrågningarna – men det är definitivt på en helt annan nivå sen tidigare och förfrågningarna kommer in med mycket kort varsel. Troligen för att företagen ej vågar boka långt i förväg då världsläget hela tiden förändras.
Även om pandemin så småningom ebbar ut så kommer många nya arbetssätt leva kvar som komplement efter detta – som tex de digitala mötena.

Linda säger även att de följer riktlinjerna enligt Visita – och är ett ”SAFE TO VISIT ” hotell. De erbjuder konferensgrupper egna matsalar, luftigare utrymme i lokaler även konferens i eget hus om det önskas. De har även köpt in utrustning för att kunna erbjuda digitala möten i större utsträckning. För att kunna erbjuda en säker miljö för sina weekendgäster, så tar de in färre gäster per natt för att undvika trängsel. Detta gör att efterfrågan är stor och de har därför öppnat upp för möjligheten att komma till dem även för Vardagsweekend mitt i veckan.
För alla gäster gäller självklart att man tar eget ansvar – med att sprita händer, nysa i armveck osv. Detta påminner de om både vid incheckning samt med skyltar, förklarar Linda.

 

Det händer mycket hos Rånäs Slott i höst. Bland annat satsar man på sitt

Vardagsweekendpaket som är nytt för hösten som går att läsa mer på på deras hemsida. De kommer även ha en speciell Höstlovsweekend finns också att läsa mer om på hemsidan

Och självklart blir det julbord hos Rånäs Slott i år. Det serveras mellan den 12-20 december 

en mycket uppskattad tid, där slottet blir lite som Narnia – där vår egna inredare dekorerar slottet invändigt med en julkänsla som gör att det ej spelar någon roll att snön kanske lyser med sin frånvaro utanför fönstren, säger Linda

 

Självklart satsas även på Nyårsafton hos Slottet. Linda säger

 

– Då får man damma av juvelerna och plocka fram festkläderna för en  Nyårsweekend här på Slottet. Björta och Gregor Michaj står för den proffsiga underhållningen på kvällen. Tolvslaget firas självklart in – med vår egna champagne från Diebolt-Vallois! 


Vi hoppas och tror att detta blir starten på ett år med ny energi och bättre förutsättningar för alla, avslutar hon.

 

Namn: Linda Westling Jansson
Ålder: 45
Befattning: Marknadskoordinator / Front desk
Intressen: Familj, jobb och träning.
Favorit gällande vin: Plan B – en mycket fruktig och smakrik chardonnay från Australien.
Favorit primör: Morötter (smörfrästa)
Bästa köksredskapet: Min man, han är kock – mycket praktiskt =)
Bästa resmålet du varit på: Frankrike – bilade där under några dagar – makalösa vyer.
Bästa med Er anläggning enligt dig: Vårt värdskap! Är så stolt över det engagemanget som vår personal ger våra gäster.
Vad önskar du dig mest precis just nu: Att allt återgår till det normala, längtar efter att få resa utomlands.
Fritidsintressen: Att bara vara Umgås med familjen, vi mycket ute på Fogdö/Grisslehamn där vi spenderar tid hos svärföräldrarna som bor alldeles vid havet.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.