Intervju: Peder Andréason   -Vi har i lobbyn installerat vår fjärde braskamin-  allt för att gästerna ska få njuta av en ”fjällen”- känsla

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

– Ångra inget som du gör blicka framåt! 

Peder Andréason 
Ägare – Karolinen 

Snart är vintern här och för skidsugna är kanske Åre ett av det härligaste ställen för utförsåkning och vinteraktivitet. Men även Åre har slagits hårt av Corona och vi har fått en pratstund med Peder Andréason, ägare till Karolinen i Åre. 

Känner du till Karolinen? Det är ett litet och charmigt samt mycket  personligt familjeägt hotell sedan 45 år. Här kan du njuta mat i deras mysiga täljstensrestaurang som har 8 meter i takhöjd  som ligger i hotellets hjärta.  Hos Karolinen  erbjuds såväl små trevliga fjällstugor på hotellområdet som hotellrum i huvudbyggnaden, och konferensmöjligheter för företag. 

Även hos Karolinen blev känningarna stora i och med att corona slog ner som en bomb i Sverige i början på mars. Peder berättar

-Vi gick från att ha ett fullbokat hotell hela mars och april till som gott som noll i beläggning över en natt. Istället för att se det som en katastrof valde vi istället att se möjligheten till att göra vårt hotell ännu bättre, och passade på att renovera hela anläggningen för att möta våra kunder framåt i ett nytt toppskick. Min sambo är utbildad personalvetare samt hotellchef på Karolinen så hon hanterade så hotell & resturang personalen fick nya uppgifter 

På frågan hur Peder ser på framtiden säger han att de är försiktigt positivt samt att de följer  utvecklingen med COVID-19 och hoppas de ska stabilisera sig & att både gäster & personal tar sitt ansvar för att vi ska kunna bedriva en säker hotell- och reseupplevelse för sina gäster 

Peder berätta för oss att på hotellet har man ändrat om alla rutiner redan innan riktlinjerna från regeringen kom. 

– I somras har vi bl.a. erbjudit alla gäster direkt incheckning i sitt boende. betalningar via Swish/direktbetalningar och frukosten har serverats direkt till bordet. De nya rutinerna fungerar mycket väl och vi upplever att våra gäster upplever det som tryggt. 

Nyheter inför hösten verkar Peder kunna berätta mycket för oss om 

Han säger. 

–  Vi har i lobbyn installerat vår fjärde braskamin-  allt för att gästerna ska få njuta av en ”fjällen”- känsla

Efter renoveringen har samtliga hotellrum fått ny interiör, frukostmatsalen har nya möbler och restaurangens takloft, med sina 8 meters takhöjd, har fått en inglasning så gästerna ser ner till matsalen när man sittet på ”hyllan” & avnjuter sin fördrink. 

Vi har ett samarbete med Berners personbilar med shuutle service för gästerna, samt kommer under hela vecka 6 ha flera gästspel under, Åre gastronomi week.

Vi på Xperhotelsandtable hoppas innerligt att Åre får blomstra i gnistrande sol, och med många besökande skidsugna i vinter!

Namn:Peder Andréason 

Ålder:45

Befattning:Ägare & alltiallo 

Intressen: Mat/vin/sport 

Favorit gällande vin:Extremt svag för en perfekt kyld pinot noir 

Favorit primör:Att plocka upp en morot från egna trädgården

Bästa köksredskapet Thermo mixer & en riktigt bra slipad kniv 

Bästa resmålet du varit på:Bila runt i Canada & åka skidor  

Bästa med Er verksamheter enligt dig: Möjlighet även för mindre företag/grupper att kunna abonnera ett eget hotell, med utsikt mot Åreskutan & Åresjön 

Vad önskar du dig mest precis just nu: En vit vinter utan oro för ytterligare oroligheter i världen

Vad har du för fritidsintressen: Skidåkning ( har över 100 skiddagar/år samt Padel

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.