Intervju: Nathalie – Swing By Golfbaren

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Don’t wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect.

Känner du till Swing By Golfbaren sedan tidigare kanske? Då vet du att det är ett coolt ställe med inredning och inspiration från 30-talets USA som erbjuder restaurang, cocktailbar och minigolf. Swing öppnade  i februari 2017 efter att ha letat passande lokal i Stockholm under över 10 år från och till lyder historien…

Vi har fått en pratstund med en av grundarna Nathalie Olofsson hos Swing By Golfbaren 

Nathalie berättar för oss hur allt började med Swing

– Grundidén med minigolf, mat & dryck har funnits hos oss sedan över 10 år. Efter en tur söderut med att bygga och driva minigolf & glassbar i Malmö 2010-2012 kunde vi äntligen öppna vår första Golfbar 2013 i Kristineberg på Kungsholmen.

Sedan hittade vi lokalen för Swing och kunde dra igång planeringen 2016. Sedan har det vuxit till 2 mer banor utomhus också.

Vi känner att vi håller oss väl till våra grundidéer men då vi jobbar med unika platser och unika miljöer får vi ändå bra omväxling för både personal och gäster.   

Hon fortsätter

– Hos oss är det minigolfens historia vi först och främst vill berätta. Och storytelling är den röda tråden som även går över i inredningen. Vi vill återberätta att man på 30-talet kunde spela minigolf överallt såsom i gränderna på Manhattan till även hustaken, där fanns ca 150st banor belägna! Bara en sådan sak!  Så vi har med hjälp av bilder iscensatt hela vår bana så att man kan få känslan av det att man spelar sig igenom gränderna och avslutar uppe på hustaken med skylines som siluetter. Och i.o.m att vi befinner oss i Art Deco & förbudstiden ville vi givetvis fortsätta I den känslan och få en varm, härlig hemma-hos-känsla för våra gäster att vistas i. Vilket vi får ett kvitto på ofta från våra besökare. Känns extra kul att vi själva gjort mycket med hjälp av ett fantastiskt team i form av storyteller LG Nilsson, arkitekt Björn Ollner samt scenograf Sara Wiklund & ljusdesigner Svante Pettersson. Vi har tillsammans skapat detta fantastiska ställe. T.o.m vår personal har varit delaktiga i att färdigställa allt. Vilket vi är mycket stolta över. 

Detta berättar hon för  oss om vad du kan uppleva hos Swing.

– Vi är en restaurang och aktivitetsställe som har öppet kvällar tis-lör för såväl bokade grupper som drop-in gäster.

Vi erbjuder en familjär och hjärtlig service och miljö där man är lika välkommen oavsett ålder, klädsel eller plånbok. Vi har möjlighet och har kört en hel del live-musik i form av olika jazz-artister i synnerhet. Vi har även haft Dj-kvällar. Och olika musikevents. Vilket vi gärna vill fortsätta med när hela denna restriktion-period är över. Annars spelas det lite varierad musik i högtalarna. Vi har en väldigt ”pratvänlig” nivå. Vilket är väldigt uppskattat. 

På frågan vad Nathalie tror är deras hemliga recept för att lyckats säger hon 

– Vi har väldigt låg personalomsättning och flera nyckelpersoner är kvar sedan vi öppnade och just vår personal och service får alltid mycket beröm. Hela teamet är som en familj vilket vi värnar mycket om. Som Richard Branson säger: ”om du tar hand om din personal tar din personal hand om dina gäster”

Hos Swing förädlar man det man har, Nathalie berättar 

-Just Swing är vi så nöjda med så där handlar det mest om detaljer som vi vill utveckla. Vi kollar nyfiket på lite olika lösningar kring ljussättning, ljudbild & doftbild som vi vill försöka implementera för att förbättra upplevelsen ytterligare några snäpp.

Sedan är vi alltid nyfikna på att försöka öppna ytterligare något ställe…

 

Mer om banorna hos Swing.

Nathalie:

 – Vår minigolfbana har 12 hål och spelas i en miljö inspirerad av New Yorks stadsbild på 30-talet, där såväl bakgårdar som hustak var spelplatser för den tidens minigolfbanor.

Sedan har vi ett privat rum med 6 unika minigolfhål som är designat som ett vardagsrum och där vi har privata fester och konferenser, utvalda helger smygöppnar vi för alla gäster. Det är väldigt uppskattat att då få prova på våra gömda banor som en extra bonus för rundan på 12 hål som då blir 18 istället.

Vilket är det svåraste hålet?

 – Svåraste hålet att sätta på 1 slag är nog hål 8, det är också vårt längsta hål. Men det lurigaste enligt många är vårt avslutande roulette-hål, många matcher avgörs där.

Man får bara en putt, som ger en siffra mellan 1-7, men det är mycket mer skicklighet inblandat än vad många (förlorande?) gäster vill medge… skrattar Nathalie

En kväll hos Swing

 

Så här upplever du en kväll hos Swing. 

Nathalie förklarar

 – Grunden för hur vi byggt upp Swing är att vi vill att man skall kunna besöka oss 5 dagar i rad med olika sällskap och uppleva olika saker. Vi har flera privata rum och barer där man kan starta eller avsluta kvällen om man är en grupp människor, 1 middagsmatsal och 1 enklare bardel samt vår 12-hålsbana och de 6 hål i vårt större privata rum. Man kan komma och spela endast minigolf. Eller så kombinerar man det med en á la carte middag. En annan gång kanska man bara vill spela och äta en pizza i baren. Eller också kommer man för våra underbara cocktails. Man måste inte spela minigolf alltså;-) Man kommer med vännerna, sin dejt, partner, familj, kollegor. Man kanske t.o.m. har sin födelsedagsfest hos oss. Många väljer att köra Gatsby-tema hos oss då vi har den stilen. Som sagt, man ska kunna komma till oss 5 dagar i veckan och uppleva Swing på olika sätt varje gång. Bara fantasin sätter gränserna! Vår bokning står alltid till förfogande för att våra gäster ska få en sådan bra upplevelse som möjligt!

Maten

Nathalie berättar för oss

– Vi jobbar med en säsongsanpassad meny som byts ca 5 ggr per år och där vi med ett mindre antal rätter ändå försöker ge en bredd i urvalet så att det alltid finns spännande rätter med kött, fisk och grönt som bas.

Matsalen serverar en klassisk a la carte meny med urval av förrätt, varmrätt & dessert där devisen också är att vara rejält mättande samtidigt som den kulinariska och estetiska nivån skall vara hög, vi har ett mycket duktigt köksteam som levererar detta.

Baren jobbar mer streetfood-inspirerat och där fokuserar vi på pizza & hamburgare samt Swings favorit sedan öppning, Boston Lobster Salad Roll.

Hon fortsätter berätta för oss kring vad hon anser man inte får missa en kväll hos dem på Swing

 – Minigolfen är ju självklart viktig att få med, annars är ett besök i baren för att testa en av våra cocktails från förbudstiden skakad av våra vassa bartenders något som inte bör missas. Sedan bör man även ge köket och servisen en chans att imponera i matsalen. Vår á la carte meny är verkligen fantastisk!! Så långt bort från minigolf & varm korv man kan komma! Just nu har vi en vegetarisk rätt med pumpa som är riktig storsäljare!! Den är verkligen min Wow-rätt just nu. Sedan ska man verkligen inte missa vår julmiddag! Där har vi en sittande middag där du med ditt sällskap blir serverade hela julmiddagen allt från sill till dessert! Det blir en fin upplevelse där du inte behöver köa i någon buffé utan bara njuta av ditt sällskap & en god julmiddag utöver det vanliga. Årets julmiddag startar 24 november. Vi har i dagsläget insett att det inte kommer bli som en vanlig julperiod men vi kommer ändå vara beredda för dem som ändå vill & kan träffas för en trevlig julmiddag. 

Banrekordet hos Er

Nathalie

– 17 slag på våra 12 hål, det är vår egen Johanna Hellsén som jobbade som golfvärd första året. Enligt uppgift även tangerat av Alexander Dahlstedt, Världsmästare i bangolf 2019 som också han jobbade som golfvärd på Swing under första året.

Extra kul är att amatör-rekordet är 18 slag och generellt brukar det alltid bli jämna matcher även mellan de som är lite mer proffs och glada amatörer.

Vilka besöker Er? 

Nathalie : 

– Minigolf har devisen att vara sporten för alla och det håller vi på Swing lika hårt på. Vår inriktning mot mat & dryck på lite högre nivå i kombination med mingolfen gör dock att den primära målgruppen inte är familjer.

Men vi håller en mycket ansvarsfull nivå på vår alkoholservering och ljudvolymen även helgkvällar är alltid samtalsvänlig så AW-gäng samsas väl med dejtande par, familjer och konfererande företag hos oss.  

Vad har du som största dröm Nathalie

 Att vi kan få öppna upp en takbar med minigolf och presentera ett swing by Golfbaren för amerikanerna och berätta minigolfens historia där de är en del i allra högsta grad!

Namn: Nathalie Olofsson

Ålder: 45

Befattning: Grundare

Intressen: Min familj, resa, uppleva, träna 

Favorit gällande vin: Champagne 

Favorit primör: Sparris

Bästa köksredskapet: handmixer 

Bästa resmålet du varit på: Maldiverna 

Bästa med Swing By Golfbaren enligt dig: Att det är en härlig mötesplats för alla. Så till vida att jag själv inte kan få nog av att vara där. 

Vad önskar du dig mest precis just nu: Att Corona får sitt vaccin så vi på något sätt kan få gå vidare. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.