Intervju: Karl Persson om Grand Hôtel exklusiv champagnebar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu får Stockholms bar- och restaurangscen ett nytt tillskott när Grand Hôtel Stockholm öppnar en ny exklusiv champagnebar. I baren får gästerna en unik möjlighet att njuta av ett brett utbud av prestige champagne på glas, däribland Ruinart Blanc de Blancs, Dom Pérignon och Krug. Champagnebaren, som är ett samarbete med Ruinart, lanseras under hösten 2020.

Grand Hôtel och det välrenommerade champagnehuset Ruinart har tillsammans skapat en ny unik champagnebar. Här kan livsnjutare och connoisseurer njuta av ett stort utbud av noga utvalda årgångs champagner på glas eller flaska. Förra året tillkännagavs att premiumchampagnen Ruinart blev Grand Hôtels nya huschampagne och nu utökas samarbetet ytterligare. På den välfyllda champagnemenyn trängs välkända aktörer som Ruinart, Dom Pérignon, Krug, Veuve Clicquot, Moët & Chandon.

Xperhotelsandtable har fått möjligheten att byta några ord med Karl Persson som arbetar som Food and & beverage manager hos hotellet och som berättar lite mer om satsningen för oss

Hur kommer det sig att  Grand Hotel öppnar en Champagnebar just nu

Karl: Att öppna en Champagnebar har länge varit vår dröm – när vi valde Ruinart som vår huschampagne så kunde detta bli verklighet, tillsammans med dem. Ruinart är vår huschampagne sedan 2019 och det är ett samarbete vi är mycket stolta och glada över.

Baren har en vacker design , berätta lite om hur ni tänkt interiört när den har skapats.

Karl: Baren ska kännas varm, lyxig och inbjudande. Vi vill att det ska vara en naturlig mötesplats. Det har varit viktigt att den ska harmoniera med den exklusiva miljön i Cadierbaren, men ändå stå ut som en egen bar.

Vad tror du att denna Champagnebar betyder för Stockholm och Grand Hotel?

Karl: Eftersom champagne är den dryck vi säljer mest av så betyder det mycket, att det finns en plats att njuta och fördjupa sig i denna bubblande dryck.

Vilka tror du kommer bli Er typiska gäst

Karl: Vi vill inte riktiga oss mot en typisk gäst, alla som vill dricka champagne ska och är välkomna till oss. Det är viktigt för oss att den känslan också förmedlas, att det inte får bli en champagnebar för endast kunniga vindrickare. Det kommer också vara i den här baren man har möjlighet att träffa vinmakare från olika champagnehus och ställa frågor, vi har många planer på olika lanseringar och provningar, men dessvärre inget som går att genomföra i dessa tider.

Vilka champagner kan ni stoltsera med i Er Champangebar

Karl: Det är med glädje vi kan erbjuda 13 olika champagner på glas, självklart är det mycket fokus på vår huschampagne Ruinart men här finns också Dom Perignon och Krug för att nämna några. Listan kommer att utvecklas och bli större allt eftersom, men alltid med ett fokus på att erbjuda många prestigechampagner på glas.

När slår ni upp portarna?

Karl: Vi lanserade den i början av november och har öppet dagligen från och med nu, samma öppettider som Cadierbaren.

Vilken är din favorit av alla Champagner när du njuter ett glas?

Karl: Finns många och det varierar såklart från olika tillfällen. Men för tillfället njuter jag gärna av ett glas Ruinart Blanc de Blanc

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.