Intervju: Ingrid Svensson -Såga inte grenen du sitter på. Även om den tar näring från stammen. Alla behövs!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

– Vill aldrig tröttna på mitt jobb, för så länge det är kul har jag bättre möjlighet att göra det bra. Vill vara en del i ett stort team, på egen hand är jag noll och ingenting. 

Ingrid Svensson

Vd & Ägare Hotell Mossbylund

Härliga Skåne med fin natur, havsnära miljöer och fantastiska vyer. Klart man blir sugen på att höra med Ingrid som är VD och ägare till Hotell Mossbylund om hur hon upplevt de senaste månaderna i detta minst sagt knepiga läge med corona som en objuden gäst.

Knack Knack hos Hotell Mossbylund

Söker du havsnära hotell med härligt spa, fina konferens-möjligheter och fantastisk restaurang, då har du kommit helt rätt till Hotell Mossbylund.

Ett stenkast från havet på Skånes vackra Sydkust hittar du denna idyll.  Här står det familjära, det lokala och det gemytliga i fokus. 

 

Ingrid säger med ett leende 

– Oavsett om ni vill koppla av i vårt sköna spa, koppla på med träning eller koppla upp i våra moderna konferenssalar. Med bara 40 minuter till Malmö och Lund och 15 minuter till Ystad är vi nära, men ändå långt från vardagen.

Som de flesta i hotellbranschen så fick även Ingrid och hennes gäng på hotellet känna på de tråkiga tiderna som väntade i och med coronans objudna intåg. De mötte upp sina gäster med att bland annat att släppa alla bokningar utan att kräva in berättiga avbokningskostnader. 

Hon förklarar att det var en kundvårdstrategi som gav snabb och hög utdelning men framför allt en positivare tillvaro för personalen som dagligen fick kommunicera med ledsna kunder som tvingades boka av. Det gav också många kunder möjligheten behålla sin bokning in i det sista, eller modet att boka om eller på nytt.

 

 

Hotellet satsade också mitt i kaoset på en ny restaurang med ett satelitkök i en tom konferenssal och med servering utomhus för att kunna hålla avstånd. Det blev succé under sommarmånaderna.

Läget just nu för hotellet är att de har inga bufféer. Deras brunch har paus och frukost serveras på tallrik. 

En hantering som kräver mycket mer personal men varit oerhört positivt från våra gäster, säger hon

Ingrid fortsätter 

– Ingen rea eller prisdumpning har vi gjort. Bibehållen prissättning och med inställningen att hellre lite glest än fullt med gäster till ett lägre pris. Våga låta saker kosta lite mer. Inte välja bort veckodagar och stänga för att dom kostar mer än dom smakar. Envishet gällande öppettider ger resultat. Vi har valt att acceptera högre personalkostnad för att vissa saker blir mer personalkrävande och vi har undvikit varsel för att kunna behålla en positiv och stark tillvaro för personalstyrkan. 

Ingrid säger att personalen är det viktigaste de har. 

 –Såga inte grenen du sitter på. Även om den tar näring från stammen. Alla behövs!

 

Ingrid fortsätter

– Insikten av att detta är en gemensam kamp är viktig och menar på att det är inte bara internt som corona slår utan även nationellt, globalt. Egoism är en fälla och här gäller det att tänk brett, säger hon

Hon säger även att hon upplever att gäster och personal har fullförståelse för situationen och den handling som krävs i dessa tider.

 Kring tankar på den rådande situationen med corona säger hon.

– Vi har det bra, mycket låg sjukfrånvaro och hög gästnärvaro. Men jag vet att många hotell blöder fortfarande och framförallt i storstäderna. Det är synd att små konferensgrupper inte ser möjligheterna att nyttja läget på ett stort stadshotell där möjligheten till glesa sittningar borde vara hur enkelt.  Människor behöver träffas, privat som på jobbet. Men vi måste fortsätta vara försiktiga och hjälpas åt att hålla avstånd. Privat ligger jag lågt med resandet och fokuserar mycket av min tid på jobbet. Det finns många funderingar kring denna nya värld vi lever i, mycket att vara tacksam för och mycket att ta vara på. Inte ta något för givet och heller aldrig ge upp. Nya snåriga stigar behöver hela tiden plöjas och efter detta halvår är man rustad med ett hårt skinn.

 

Namn: Ingrid Svensson

Ålder: 47

Befattning: vd, ägare 

Intressen: jobb, familj, trädgård, båt och träning

Favorit gällande vin: Champagne

Favorit primör: rotfrukter, kål…  allt som växer

Bästa köksredskapet: kitchenaid  

Bästa resmålet du varit på: Rundresa i Ecuador, Segling i Kroatien, Ostronplockning på danska västkusten

Bästa med Er anläggning enligt dig:  alla som jobbar här

Vad önskar du dig mest precis just nu: att vi tar hand om varandra

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.