Intervju: Cecilia Wingård -Vår stora nyhet är vårt pris som vi delar ut till en ung lovande stjärna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

“Att vara nyfiken och positiv med empati underlättar livet för både dig och din omgivning. Lyckas du också vara så lite orolig det bara går, blir livet så mycket enklare. Helt enkelt krångla inte till det”

Cecilia Wingård
VD – Såstaholm

Vi träffar Cecilia Wingård som arbetar som VD vid Såstaholm. Hon bjuder in oss på ett härligt samtal kring tankar om deras verksamhet, jul och såklart kommer vi in på denna besynnerliga tid med corona. 

Visste du föresten att  för hundra år sedan var  Såstaholm ett pensionat dit dåtidens berömda och pensionerade skådespelare, dansare och estradörer fick komma för att vila ut sig på ålderns höst. Idag är  herrgård med dess flyglar främst ett konferens & event hotell där du som gäst alltid har huvudrollen.

Anläggningen är en stor del av teater Sveriges historia och deras scenkonst inspirerade stil har en lång och äkta historia, därför lever scenkonsten kvar här i olika uttryck och nyanser. Deras möteslokaler bär t.ex. namn efter skådespelare som en gång vistats här då anläggningen gick under namnet Höstsol och våra gårdar bär namn efter gamla Stockholmsbiografer.

Cecilia berättar vidare för oss

  Flera utav våra hotellrum är döpta och inredda efter olika skådespelare från den tiden där vi även inreder nya s.k. ”stjärnrum” som är kopplat till den som vinner Såstaholms pris i Höstsols minne. Detta fantastiska pris delas ut en gång per år, där pristagaren till en lovande scenkonstnär vinner 50.000 kronor samt får privilegiet att inreda ett stjärnrum på Såstaholm Hotell & Konferens.

 Vår miljö och omgivning var också något som dåtidens stjärnor ofta pratade varmt om vilket även dagens gäster blir hänförda av. Man hittar oss i natursköna Täby Kyrkby – mitt i de vackra omgivningarna precis intill Vallentunasjön och med Roslagsleden runt hörnet. 21 km norr om Stockholm och 25 km från Arlanda flygplats!

Det är oundvikligt att inte ställa frågan hur Såstaholm upplevt och agerat i och med att Corona som objuden gäst knackade på där i mars. Cecilia förklara för oss

– Vi har följt utvecklingen noga och har under hela pandemin följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och snabbt vidtagit egna åtgärder mot smittspridning på hotell. För att nämna några av flera åtgärder har vi varit snabba på att utbilda och uppdatera vår personal, skapat genomtänkta rutiner kring konferenser, möjliggjort att trängsel minskas på hela anläggningen och att bra hygien och avstånd kan hållas oavsett dag, sammankomst eller tidpunkt.

 

Besöksnäringens branschorganisation Visita var dessutom snabba på att ta fram ramverk och tydliga riktlinjer för sina medlemmar så att vi även via dessa kunde säkerhetsställa trygga och säkra upplevelser för våra gäster, från incheck till utcheck. Vi är stolta över att vara certifierade med Visitas “Safe to visit” 

Cecilila förklara även för oss att hotellbranschen är en bransch som är vana att anpassa sig efter rådande situationer och gästers önskemål, men säger att andemins framfart har verkligen gjort stora förändringar i allt. Precis som för många andra har de fått dra ner på antal anställda samt se över  öppettider och tillgänglighet.

Hösten står för dörren och där efter stundar julen. Kanske den kommer att se annorlunda ut hos Såstaholm. Såklart funderar vi även på om det händer något spännande och nytt hos dem i höst, Cecilia säger

 – Vår stora nyhet är vårt pris som vi delar ut till en ung lovande stjärna. Mer att läsa finns på vår hemsida. (bilden som bifogas är på mig och årets pristagare här på vår vackra trapp och entré till herrgården)

Såstaholm har lång tradition av julbord, men i år är buffé inte att tänka på, utan vi erbjuder en härlig serverad julmiddag. Julen kommer till bordet i år, kan man säga, avslutar hon med ett leenden

Namn: Cecilia Wingård
Ålder: 50
Befattning: VD
Intressen: Umgås med familj och vänner
Favorit gällande vin: att njuta av det i gott sällskap
Favorit primör: gillar det mesta
Bästa köksredskapet: en väl slipad kniv
Bästa resmålet du varit på: tågresa med Rovos Rail i Sydafrika
Bästa med Er anläggning enligt dig: vår härliga miljö och vackra herrgård fylld med härliga medarbetare
Vad önskar du dig mest precis just nu: Vaccin
Vad har du för fritidsintressen: vara i skärgården och åka båt

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.