Intervju: Burim C. Sumiq – Moment Hotels

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

”Never let a good crisis go to waste” 

Burim C. Sumiq
VD –
Moment Hotels 

Vi träffar Burim C. Sumiq  som tillsammans med sin fru och barn bor i Mellbystrand, på Västkusten. Just nu är han aktuell i sin roll som VD för Moment Hotels 

Han berättar för oss om sin bana in på hotellspåret

– Min storebror har varit och är en stor förebild för mig. Jag minns hur inspirerad jag blev när jag kunde se hur brorsan hade pengar på fickan och kunde flytta hemifrån innan 17 år fyllda, att bli oberoende, det  var en stor inspiration och motivation för mig. Jag har precis också gått från min anställning som VD – Quality Hotel The Mill under 2 års tid till denna nya utmaning. 

På frågan varför han blivit kvar inom branschen säger han 

– Gästmötet är såklart en fundamental drivkraft. Det finns 1000-tals olika anledningar till att vi har övernattande gäster på hotell. Det betyder att det finns också 1000-tals olika saker för oss att ta reda på – mystiken i detta älskar jag

Vi glider in på frågan om pandemin. Burim förklara sin syn på situationen

– Totalt förödande! Om jag skall vara helt ärlig, så är jag trött på att prata om pandemin och allt negativt det har fört med sig. Jag vill verkligen blicka framåt, ta tillvara på de möjligheter som, ofrivilligt, har skapats. Jag vill komma ut ur detta med en sund och frisk syn på livet, affärerna och utvecklingsmöjligheterna. 

Vi frågar honom om vad som gjorde  att han valde att ta klivet från tidigare anställning till Moment Hotels?

 

– Ägarnas och styrelsens idé och tro på nuvarande samt framtida marknadssituation, hur vi skall vara en spelare att räkna med på marknaden. 

Han fortsätter

 -Moment Hotels ägs av Sleeping Partner Sweden AB. Sleeping Partner ägs i sin tur av investmentbolaget Vi Går i Mål AB (VIG) och Zirkona AB. -Moment Hotels verksamhet bygger på att man såg en möjlighet på marknaden för ett minimalistiskt, användarvänligt och prisvärt hotell för affärsresenären och privatpersonen. Genom ett avskalat koncept och en affärsmodell som bygger på effektivitet vill man ta bort det som inte skapar mervärde för gäster – det vi kallar ”lull lull”(minibar, som ändå ingen använder)

Burim berättar för oss om vad som just nu händer på anläggningen 

– Vi går från 74 till 163 rum och nytt konferensrum, dessutom i samarbete med ett av världens mest älskade bolag, IKEA!Vi har ett världsunikt samarbete där IKEA står för all inredning, alltså IKEA inreder alla nya hotellrum, konferensrummet och nya matsalen. Vi är otroligt stolta över samarbete och jag längtar till det att vi kan öppna nya rummen. Frukosten serveras redan i nya matsalen och gästerna, och vi, älskar den! Vi har visningsrum som står redo så det är bara att höra av sig till mig för visning!, Avslutar han 

– Vill en sova gott och bekvämt i Malmös nyaste rum, mitt i city, till bästa pris? – Då är det självklart att du skall bo hos oss på Moment Hotels! Ler han stort 

Namn: Burim C. Sumiq
Ålder: 35
Befattning: VD
Intressen: Löpning, Cykling, Matlagning, 
Favorit gällande vin: Bourgogne är favoriten men i höst blir det Julia Bertram, hennes Rosenthal Spätburgunder är magical! 
Favorit primör: Purjolöken, enligt mig underskattad och bortglömd. Bästa med hösten/vintern; Färgerna i naturen och att mysa med tända ljus om kvällarna.  
Bästa med Moments Hotels enligt dig: Vi har nya moderna hotellrum till väldigt bra pris och vårt läge, vi ligger 200 meter från Centralstationen och 200 meter från Stortorget.  

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.