En pärla i Dalarna – Orsa Järnvägshotell

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Orsa Järnvägshotell, Hotellet har genomlevt två världskrig, två pandemier Spanska sjukan och Asiaten. 

Xperhotelsandtable har fått en intervju med en av ägarna, Oscar Diös som berättar om det nyrenoverade hotellet, som nu varit i drift sedan 2019

 

Låt oss höra närmar, Vad är Orsa Järnvägshotell för anläggning?

Oscar: Orsa Järnvägshotell byggdes när järnvägen kom till byn, 1893. 

Hotellet har alltid varit hotell och restaurang. Byggt för framtidens affärsresenärer och turister. Hotellet är en naturlig samlingsplats för lokalbefolkningen när det önskas sammankomster och firande. 

Hotellets geografiska läget gör hotellet till både en bra utgångspunkt för “Dalaturistande” liksom ett bra mellanstopp för resenärer som färdas på inlandsvägen E45 eller Inlandsbanan(järnvägen).

Som vi förstår är hotellet helt nyrenoverat. Kan du berätta om renoveringen och hotellets nya kostymen.

Oscar : Huset var  nästan totalt förfallet när vi fick nycklarna mars 2018. En totalrenovering av tak, fasad, grund, isolering, grästak, fönster, dörrar, VVS, el, brandskydd, tillgänglighetsystem, kök, maskiner och alla ytskikt i hela huset gjordes

Hela renoveringsprocessen  påbörjades med att söka bygglov 2018 höll på i 1,5år. 

Vi öppnade upp hotellet för nya gäster, godkänt av myndigheterna, i november 2019. 

Hotellet har återfått sin elegans som det en gång i tiden hade. Många detaljer har vi lyft fram ifrån järnvägen.

Färgsättningen och inredningsdesignen har en tydlig koppling till omgivningen; Champangegula – Orsa finnmarks myrmarker, Slipstens-rosa  ifrån de för Orsa mycket karakteristiska sandstenen som både fungerat som slipsten och som byggnadssten och svart för industrialismen och mycket av järnvägens viktiga roll i hotellets existens.

Vad har ni för olika paketlösningar för gäster samt vilka upplevelser kan ni erbjuda era gäster som vill utforska både hotell och omnejd.

Oscar: Orsa ligger precis på gränsen till vildmarken. I Orsa Grönklitt finns en enastående Rovdjurspark. Vintertid så är det Grönklitts alpin- och längdåknings-center som erbjuder mycket bra lek, motion och träning för hela familjen.

Vandring och cykling är storslagen på Siljansleden och besök i Mora på Zorngården är verkligen svensk kulturhistoria. Tomteland i Gesunda är riktigt roligt för de yngsta i familjen sommar som vinter. 

Ni har en restaurang hos Er, vad kan gästerna uppleva för kulinariskt i restaurangen

Oscar: Restaurangen har alltid varit en viktig del i hotellets historia. Vi serverar upp emot 80 stycken  gäster vid normal drift samtidigt. Köket drivs av egen personal som kommer ifrån Orsa och har gedigen mångårig erfarenhet ifrån restaurangvärlden. Vi komponerar maten på lokala råvaror så långt det är möjligt. 

Hotellet har sina värdeord i Anrikt, Elegans och Familjärt

Menyn är en stilren, smakfull, genuin upplevelse som får gästerna att njuta och slappna av och känna sig som riktigt eleganta järnvägsrestauranggäster.

Ni har även konferensmöjligheten berätta om dessa.

Oscar: Vi har konferenserbjudandet för mellan 2-40 personer.  Individuella Coronalösningar i våra nyrenoverade konferenslokaler. Bra ljus, ljud och möblering. Konferenspaket med mat och diverse efter önskemål samt andra passande aktiviteter gör mötet lyckat.

 

Varför tycker du man ska besöka Orsa Järnvägshotell

Oscar: Ett besöka på Orsa Järnvägshotell kommer få varje gäst att känna sig riktigt omhuldad. Ett hotellboende skall andas nytt och lite ahaa eller” wow-känsla”. På Orsa Järnvägshotell får gästerna verkligen känna sig väl omhändertagna. Hotellinredningen och en fantastisk personal kommer få gästerna att vilja rekommendera hotellet och vilja återvända.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.