På uppdrag av Eatery Social Malmö har Marcus Samuelsson och Mona Mahdi från Yallatrappan satt Malmö på en taco. Inbjudna kom av Jens Lyckman, VD på Clarion Malmö Live, som med sitt brinnande hjärta för staden ville sätta dessa smaker. Alla tre träffades idag för att tillsammans sätta samman deras idéer baserat på kunskap och bakgrunder.

 

 

På en solig plats på Clarion Malmö Live möttes Mona, Jens och Marcus. Samtalen sprudlade vid första mötet, med ett stort engagemang för dagens uppgift; låta Malmös alla smaker mötas på ett tacobröd. 

– “Mångfalden är för mig viktig att få med när man ska tolka Malmö. Det är det som gör vår stad till vad den är idag. Därför är Mona och Marcus klockrena kandidater. Jag själv har inga kunskaper i köket, men min kärlek till Malmö är stor.“, säger Jens Lyckman, VD på Clarion Malmö Live. 

-“Jag älskar Malmös mångfald, och det är precis vad denna tacon ska innehålla. Vi tänker alltid hållbart och har därför tagit fram en Mockamole, som en guacamole men utan att behöva frakta avokados över halva jorden. Mockamole görs av leftover-broccolistammar, spenat och ärtor. I Malmö ska man självklart ha en vegansk version, och då valde vi att fritera kikärtor.”, säger Marcus Samuelsson, Creative Chef för Eatery Social Taqueria.

 

HD-Malmö-taco-vegan, friterade kikärtor.
HD-Malmö-taco med Monas frönknäcke, Kyckling, mocamole

– “Jag har lärt mig laga mat i Iran. Det är viktigt att lära sig att laga mat då det inte finns färdig mat på samma sätt som i Sverige. Allt måste lagas från grunden. Min passion i livet är mitt bageri, det tycker jag är det absolut roligaste att göra i ett kök.“, säger Mona 

Mona Mahdi ansvarar idag för YallaTrappans bageri. Hon har bott i Malmö i 20 år och är född i Iran. 

“På YallaTrappan är vi som en stor familj, det finns mycket kärlek där, och så lagar vi mat såklart! Kikärtor är en vanlig ingrediens som vi använder mycket i vårt kök och det är kul att vi experimenterade med det på tacon”, fortsätter Mona. 

Marcus Samuelsson är på besök i Malmö och kommer under kvällen servera denna tacon. 

-“Det var jättehärligt att laga mat med Mona och Jens idag. Det arabiska köket påminner en del om det mexikanska, det är mycket smaker och kryddor. Jag blev väldigt inspirerand av att höra om YallaTrappans organisation. Vilket fantastiskt jobb de gör!“, säger Marcus Samuelsson

Klockan 17.00 ikväll står Marcus på uteserveringen på Eatery Social och serverar dagens taco. Därefter kan man beställa den i á la carte-restaurangen i en månad. 

 

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.