ESS nästa destination – Danmarks stolthet Marienlyst!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

ESS Group startades för 12 år sedan med Ystad Saltsjöbad och därefter Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle och Bellora. För två år sedan öppnades resort-destinationen Steam Hotel, pulserande MJ’S Hotel i Malmö, gourmetboutiquehotellet Villa Strandvägen och till nyår slår året-om-resorten Fýri i Hemsedal upp sina dörrar. Och nu är det äntligen klart vad nästa destination blir – Danmarks stolthet, strandhotellet Marienlyst i Helsingör! ESS Groups första resort i Danmark.

Marienlyst ligger på strandkanten ett stenkast från Kronborg slott, platsen för William Shakespeares teaterpjäs Hamlet. Ett strand-, bad och resorthotell med 227 rum och anor från 1861 och som nu de senaste åren totalrenoverats och genomgått en förvandling till att nu ha en plats som Danmarks mest prisbelönta och omtyckta destination inom hotellupplevelser. Hotelldirektör Michael Lauritsen med team tillsammans med de tidigare ägarna har på kort tid utvecklat en imponerande resort som inspirerar såväl gäster som teamet på ESS Group.

”Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss, egentligen redan sen starten på Ystad Saltsjöbad för 12 år sedan. En otrolig miljö, historiens vingslag, kunglig mark och en dansk klenod! Och på det ett medarbetar-team som vi förstått jobbat stenhårt varje dag för att skapa minnen för sina gäster. Att kalla vår inställning för ödmjuk är inget annat än ett understatement. Vi är lyckliga och stolta över att få lära oss mer om Danmark, Helsingör och Marienlyst. Och taggade för att få än fler danskar och svenskar och resten av Europa att upptäcka den här fina resorten”, berättar Jonas Stenberg VD ESS Group.

Marienlyst har förutom sina 227 rum ett stort spa, flera spännande restauranger, vinbar, brasserie och barer, casino, gym och mötes- och konferenslokaler med en max kapacitet på 500 personer. Man utsågs i år till Danmarks bästa mötes- och konferensanläggning och har erhållit flertalet priser för Danmarks bästa spa. Historien startade 1861 men kanske är det så att när de tidigare ägarna tog över 2014, att det var då hotellet verkligen kom att närma sig dess fulla potential?

”Jag har alltid sagt att Marienlyst det har man till låns. Det vi har försökt göra med den här historiska platsen är att skapa något långsiktigt för staden, våra gäster och för våra fantastiska medarbetare. ESS Group har jag alltid inspirerats av och jag vet att man delar dessa värderingar och arbetssätt. Inte minst när det kommer till synen på att vilja få gäster att återvända samt betydelsen av att vara en god arbetsgivare. Jag vet att vi nu tillsammans kan ta nästa steg och göra Marienlyst omtyckt och omtalat vidare ut i Europa. Det gör mig trygg, glad och förväntansfull”, säger Michael Lauritsen Hotelldirektör Marienlyst.

”Marienlyst nyckeltal när det kommer till gästnöjdhet, beläggning, revpar, konvertering, sessions och digitalt engagemang gör oss väldigt glada. Känslan är att vi kommer kunna lära varandra väldigt mycket. 1+1 är 5 är min känsla just nu. Vi har våra första möten strax efter övertaget 1 oktober och då ska vi också prata om hur vi kan ytterligare tillföra resurser för att utveckla hela hotellupplevelsen. Vi ser mycket fram emot att fortsatt få jobba tillsammans med Hotelldirektör Michael Lauritsen och hans team som drivit Marienlysts utveckling sedan 2017”, avslutar Jonas Stenberg VD ESS Group.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.