Vingruppen lanserar Hållbarhetsfond – Vinfinity

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

För att stödja våra leverantörers klimatarbete inrättar Vingruppen en Hållbarhetsfond – VinfinityTM. Initiativet är en viktig del i ett långsiktigt hållbarhetsprogram, där ett omsorgsfullt klimatarbete genomsyrar hela vår verksamhet.

Vår hållbarhetsagenda är stark. Men för framtiden finns mycket kvar att göra. Vingruppens förmåga att ta ett omfattande och betydande ansvar över klimat- och hållbarhetsarbetet ger oss möjlighet att driva en hållbar utveckling. Det vill vi göra.

Som en del i hållbarhetsprogrammet ”Från druva till glas” är vi första svenska importör att lansera en Hållbarhetsfond. Denna ska stödja våra leverantörer vad gäller såväl klimatarbete som hållbarhetsprojekt kring infrastruktur, odling och produktion genom investeringar i alltifrån biogasanläggningar och certifieringsprocesser till sociala projekt.

– VinfinityTM är vårt sätt att accelerera förändring. Vi ser starka fördelar med satsningen. Fonden kommer att boosta investeringar i hållbar infrastruktur och därmed påskynda den utvecklingen som behöver ske för att vi ska nå våra hållbarhetsmål och bidra till de globala målen säger Kim Forsberg, hållbarhetschef Vingruppen

Med denna satsning kommer Vingruppen årligen att investera i flera olika hållbarhetsprojekt. Tillsammans driver vi vidare utvecklingen i vår leverantörskedja, accelererar vårt klimatarbete och verkar som en förebild för hållbar tillväxt.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.