Orkla skriver under EU:s mål för hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Orkla är bland de första företagen som skriver under EU:s hållbarhetsmål för livsmedelsbranschen

 

Med “EU Code of conduct on responsible food business and marketing practices” sätter EU-kommissionen ambitiösa och tydliga mål för hur livsmedelsbranschen ska bidra till en hållbar utveckling. Företag inom den europeiska livsmedelsbranschen uppmanas att stödja och ställa sig bakom målen.

På den officiella lanseringsdagen för EU:s Code of Conduct, är Orkla en av de första att signera.

– Vi önskar ta en ledande roll inom hållbarhet och vi ska göra det vi kan för att bidra till en hållbar utveckling av livsmedelsbranschen. Vi har redan ambitiösa mål, och detta arbete kommer att förstärkas ytterligare genom att vi nu förbinder oss till EU:s Code of conduct, säger Orklas koncernchef Jaan Ivar Semlitsch.

EU:s Code of conduct består av sju övergripande mål. Dessa täcker allt från att bidra till en hälsosam och hållbar kost, effektiv resursanvändning och minskning av matavfall till klimat, ansvarsfulla inköp, hållbar produktion, cirkulära värdekedjor och hållbar tillväxt och värdeskapande. Till vart och ett av målen har Orkla arbetat fram egna åtaganden och stärker därmed hållbarhetsarbetet mot de uppsatta koncernmålen för 2025.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.