LYNX lanserar Sveriges första pantbara vinförpackningar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Att panta förpackningar via mobilen när det är dags att återvinna blir alltmer populärt hos svenska konsumenter. Det har tidigare varit möjligt att panta förpackningar för exempelvis mat, skönhets- och rengöringsprodukter. I början på juli 2021 kommer de första pantbara vinförpackningarna genom Bower att finnas i butik i Sverige. 

Som första vinföretag inleder nu LYNX ett samarbete med Bower (tidigare PantaPå) som möjliggör för konsumenter att enkelt panta sin vinflaska i glas eller bag in box när det är dags att återvinna den. För varje pantad vinförpackning från LYNX samlar konsumenten poäng via appen. Poängen kan sedan användas för att lösa in värdecheckar. Därefter kan konsumenten välja att skänka pengarna, bland annat till organisationen Solvatten där pengarna går oavkortat till Solvattens arbete att förse fler människor med rent vatten. Den intjänade panten kan även föras över till ditt bankkonto.

 

-Vi är väldigt stolta över att bli först ut i Sverige om att erbjuda konsumenter att panta sin vinförpackning. Detta är ett viktigt och bra steg för vinbranschen och förhoppningsvis leder detta till att fler företag följer efter. Att konsumenten dessutom får möjligheten att stötta ett viktigt socialt initiativ som Solvatten, hoppas vi leder till att ännu fler väljer att panta sin vinförpackning, säger Camilla Taube, vice vd på LYNX.

Förpackningarna från LYNX som har märkningen med texten ”Panta mig!” pantas enkelt genom att man laddar ner Bower-appen till en smartphone och skannar streckkoden på förpackningen när den återvinns vid en återvinningsstation eller återvinningsrum. Viktigt att komma ihåg är att bag in box-förpackningen måste plockas isär, där plastdelarna läggs i plaståtervinningen och kartong i kartongåtervinningen.

– Med en vision om att samtliga förpackningar ska få ett andrahandsvärde gläds vi enormt åt samarbetet med LYNX. Det gläder oss enormt att viljan att ta ansvar expanderar över branschgränser. För att lyckas förändra konsumentbeteenden och samtidigt öka återvinningsgraden i stort, ligger ett enormt ansvar hos producenten. Det känns väldigt kul att LYNX väljer Bower, att verka som innovativ plattform i möjliggörandet av den ökade återvinningen. Tillsammans gör vi en insats för att successivt förändra och aktualisera återvinning, säger Suwar Mert, grundare av Bower.

 

De vinförpackningar som kommer att kunna pantas från och med juli 2021 är:

LYNX Petite Sirah Zinfandel, 7408701

LYNX Black Label Petite Sirah, 7238701

LYNX Pinot Noir, 7099001

LYNX Pinot Noir Box, 245208

LYNX Petite Sirah Zinfandel box, 7267508

LYNX Barrel Fermented Chardonnay, 465301

LYNX Barrel Fermented Chardonnay, 465302

LYNX Chardonnay Barrel-aged box, 5020708

Med över 250 000 appanvändare har Bower (före detta PantaPå) sedan starten återvunnit mer än 12 miljoner förpackningar och sparat miljön över 650 ton koldioxidutsläpp.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.