Bästa ekobutiken i Falkenberg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

ICA Kvantum i Falkenberg har vunnit KRAVs utmärkelse Årets Ekopris 2021. Med priset vill KRAV hylla butiker som arbetar med att utöka sitt ekologiska sortiment i allmänhet och sitt KRAV-märkta sortiment i synnerhet.

White Guide Green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker i 12 städer i Sverige, i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. Nu har man utifrån bestämda kriterier undersökt 4 av de 12 städerna, bland annat Falkenberg, och där utsett en vinnare.

Årets Ekopris delas ut av KRAV, och är en av flera hållbarhetskategorier i White Guide Green. Med Årets Ekopris vill KRAV hylla butiker som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

– Det är bra med en guide som premierar butiker som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågorna. Genom att lyfta dem kan man inspirera och visa på goda exempel som i sin tur kan driva utveckling framåt. Målet är att alla butiker i framtiden ska arbeta mot långsiktig hållbar konsumtion och lyfta fram hållbart framtaget livsmedel både i sitt utbud och i dialog med kunder, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV.

På ICA Kvantum står matglädjen och den goda måltiden i centrum. Där finns såväl fina färskvaror och lokala delikatesser som prisvärd vardagsmat.

Alla vinnare i de testade städerna presenteras på www.whiteguidegreen.se. En hållbar matbutik är enligt White Guide Green den som hjälper sina kunder att göra hållbara val. Målet är att vägleda kunder till butiker med ett hållbart och ansvarsfullt utbud, där personalen är påläst och intresserad av social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Bakom initiativet står Bergkvist Publishing och WWF. Utöver Årets Ekopris delas bland annat Årets Vegopris ut i samarbete med Kung Markatta, Årets Gröna pris i samarbete med Sydgrönt och Årets Hållbara Matbutiker som WWF står bakom.

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.