Veganska nyheter från Dagens Rätt Grönt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu lanseras tre ätfärdiga produkter som är 100 procent utan kött. En fryst korv gjord på solrosprotein och morot som kommer i två varianter, strimlad eller som en skinnfri grillkorv. Dessutom lanseras Krispiga Ärtbites som är gjorda på ekologiska ärtor. Alla är klimatsmarta alternativ, tillverkade i Sverige och innehåller inte gluten, laktos, ägg-, soja- och mjölkprotein.

Intresset för plantbaserade rätter till vardags fortsätter att växa. Nu möter Atria Foodservice och Dagens Rätt Grönt efterfrågan genom att lansera klimatkloka och hållbara måltider som både smakar gott och är lätta att tillaga.

— Vi vill underlätta för alla som vill äta mer grönt. Det ska vara lätt att tillaga och såklart gott. Vår vegokorv är rökt och har en neutral smak som är lätt att använda i klassiska och populära rätter och våra Ärtbites kan liknas vid en svensk falafel, säger Stina Leire, Marknadschef Foodservice på Atria.

Alla nyheter är frysta utan tillsatt soja och 100 procent köttfria. Bra val för flexitarianer som vill variera sina favoriträtter.

Produktnyheter:

Vegokorv, grill 40g – vegansk  – god rökt korv med neutral smak. Fryst, vegansk, skinnfri grillkorv som är gjord på solrosprotein och morot. Protein-och fiberkälla. Fri från gluten, laktos, ägg-, soja- och mjölkprotien. Tillverkad i Sverige.
Förpackning: 4×1, 8 kg. Löspackad. Djupfryst. Hållbarhet: 365 dagar.

Vegokorv, strimlad, vegansk – god rökt korv med neutral smak. Lösfryst, strimlad vegansk korv gjord på solrosprotein och morot. Protein- och fiberkälla. Fri från gluten, laktos, ägg-, soja- och mjölkprotien. Tillverkad i Sverige.
Förpackning: 2 x 2,5 kg. Djupfryst. Lösfryst. Hållbarhet: 365 dagar.

Krispiga Ärtbites – ätfärdiga, lösfrysta, veganska och ekologiska nuggets. Ekologiska gula ärtor från västra Götaland. Fiberrika och källa till protein. Inte tillsatt gluten. Från Sverige, KRAV och EU-ekologisk märkning.  
Förpackning:2×2 kg (20g st). Djupfryst. Lösfryst. Hållbarhet: 365 dagar.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.