Nytt i vegokylen från VegMe

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

VegMe lanserar nu två nya produkter som gör det enklare för alla att få in mer växtbaserade alternativ i vardagen. Både Vegan Kebab och Wienerkorv är tillagade i Sverige och finns från och med vecka 11 i vegokylen.

Vegan Kebab är en efterlängtad nyhet, inte minst hos de kebabälskare som vill undvika både kött och gluten. VegMes glutenfria och växtbaserade kebab kan ätas som den är, eller värmas i ugn eller stekpanna. Den är gjord på europeiska sojabönor, en råvara som får grönt ljus i WWF:s vegoguide.

– All soja som används i VegMes produkter kommer från kontrollerade odlingar i Europa, där vi kan spåra varje steg i kedjan, berättar Matilda Carlsson, Product and Brand Manager på BAMA Nordic.

VegMes nya Wienerkorv är en lite smalare grillkorv som, precis som Chorizo och Grillkorv, är gjord av ärt- och solrosprotein och har ett tunt skinn av alger. Det unika algskinnet gör att korven får ett litet ”bett” och gör den också lättare att tillaga. Korven fungerar lika bra att koka som att steka eller grilla.

– Vi vet att korv ligger på svenskarnas vardagstopplista och att det också tillhör favoriterna på grillen. Till skillnad från våra befintliga korvar har Wienerkorven en lite mildare smak och kan därmed passa fler och vid fler tillfällen, säger Matilda Carlsson.

I samband med att nyheten lanseras får även Chorizo och Grillkorv en ny förpackning av samma typ som Wienerkorven.

Här finns VegMes nyheter
Wienerkorv: Axfood (Hemköp och Tempo)
Chorizo, Grillkorv: Axfood, Bergendahls, ICA
Vegan Kebab: ICA

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.