”Jävligt gott” Anamma!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Anamma från Orkla visar ännu en gång att de tagit på sig ledartröjan inom växtbaserat och lanserar nu en vegansk burgare och två korvar framtagna tillsammans med Sveriges största veganska matbloggare Gustav ”Jävligt Gott” Johansson. Smak är avgörande när svenskar väljer växtbaserad mat* och syftet med samarbetet är att göra det ännu enklare att äta hållbart utan att göra uppoffringar på smak eller konsistens – det ska helt enkelt vara ”jävligt gott” med växtbaserat.

– Det ska vara lätt och framför allt riktigt gott att göra rätt! Det är grunden i samarbetet med Anamma och det har varit fantastiskt roligt och känns väldigt meningsfullt att få vara med och utveckla de här produkterna som kan hjälpa fler människor att hitta växtbaserad mat som passar dem och som de kan älska, säger Gustav Johansson som står bakom bloggen Jävligt Gott. 

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt Gott” och är kokboksförfattare som frekvent syns i forum där det diskuteras vego.

– Gustav är verkligen en grym vegoinspiratör och duktig matlagare. Han brinner precis lika mycket som vi för att göra världen lite grönare och utveckla framtidens växtbaserade mat, så det kändes helt naturligt att vi slog våra påsar ihop när vi skulle ta fram nästa generation växtbaserade korvar och burgare, säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Orkla Foods Sverige

Anamma ”Jävligt Gott” burgare och korvar är en helt ny typ av fryst växtbaserad burgare/korv som ger en färsk känsla och tillagas från grunden av konsumenten. Både burgaren och korvarna är baserade på en mix av växtproteiner i form av soja, ärta och bondböna, med riktigt bra och köttlik konsistens och mycket smak som delvis kommer från alger. Korvarna har dessutom ett växtbaserat skinn som ger en äkta korvkänsla och som gör dem extra bra på grillen.

– Vi vände oss till Gustav för att ta fram något som inte bara ska vara gott, utan grymt gott. Efter många gemensamma försök i vårt testkök har vi verkligen lyckats utveckla något smakmässigt utöver det vanliga som sänker tröskeln för att testa växtbaserat, säger Thomas Sjöberg.

Anamma Jävligt Gott Vegoburgare har 95 procent lägre klimatavtryck än motsvarande nötfärsburgare och Anamma Jävligt Gott korvar har 75–70 procent lägre klimatavtryck än traditionella köttkorvar.

Om Jävligt Gott Anamma Vegoburgare

Jävligt Gott Anamma Vegoburgare är en ny typ av fryst växtbaserad burgare som ger en rå och färsk känsla. Den är rik på protein från soja, bondböna och ärta och har en saftig konsistens och köttlik umamismak som delvis kommer från den naturliga sjöväxten Butare, en brunalg. Rödbeta ger burgaren sin fina färg. Burgarna tillagas i Orklas fabrik i Råbekken i Norge. Anamma Jävligt Gott vegoburgare har 95 procent lägre klimatavtryck än en svensk nötfärsburgare. Burgarna kommer i en förpackning med 2 x 120 g och rekommenderat pris är 35,90 kr.

Om Jävligt Gott Anamma Vegokorv och Vegochorizo

Jävligt Gott Anamma Vegokorv och Vegochorizo är två smakrika korvar med växtbaserat korvskinn, vilket gör dem extra bra att lägga på grillen. De är baserade på soja, bondböna och ärta och har en härlig smak av umami, som delvis kommer av den naturliga sjöväxten Butare. Vegochorizo har smak av de karaktäristiska kryddorna chili, spiskummin, paprika och vitlök. Korvarna tillagas i Orklas fabrik i Råbekken i Norge. Anamma Jävligt Gott Vegokorv och Vegochorizo har 75%, respektive 70% mindre klimatpåverkan jämfört med köttkorv av fläsk- och nötfärs. Korvarna kommer i en förpackning med 3 x 80 g och rekommenderat pris är 43,90 kr.

Produkterna finns i butik från och med vecka 39.

* Orklas Hållbarhetsbarometer 2020

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.