Fazer Dumle Havredryck kombinerar den klassiska smaken av choklad och kola med havre

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Fazer Dumle Havredryck kombinerar den älskade Dumlekolans choklad- och kolasmak med len havre. Den fylliga chokladdrycken är växtbaserad och tillverkas av nordisk havre. Nyheten lanseras i svenska matbutiker vecka 39 2021.

Fazer Dumle Havredryck tillverkas av nordisk fullkornshavre och är en växtbaserad dryckesnyhet som kan avnjutas som den är och både kall och varm. Produkten passar även utmärkt som bas i olika desserter och blir extra god toppad med en klick vispad Fazer Aito Oat for Whipping.  

Fazer Dumle Havredryck säljs i enlitersförpackningar som räcker längre och kan oöppnade förvaras i rumstemperatur.

– Konsumtionen av växtbaserade drycker ökar stadigt. Vi vill erbjuda läckra alternativ till alla som gillar växtbaserade drycker och är nyfikna på något nytt. Vad är väl då godare än den klassiska Dumlekolan! Den ikoniska produktens kombination av choklad och kola är ursprungligen mjölkbaserad, men den klassiska Dumle-smaken passar utmärkt även i en växtbaserad produkt, säger Susanna Kallio, Brand and Category Director på Fazer.

Den älskade Dumle-smaken har sina rötter i Sverige där företaget Mazetti 1945 tillverkade den första platta godisklubban som 1960 fick namnet Dumle. Fazer köpte Mazetti 1975 och Dumle är sedan dess en del av Fazers produktsortiment. På 1980-talet lanserade Fazer chokladgodiset Dumle Toffee Caramel. Dumle är känd för sin unika och lätt igenkännliga smak och är en ikonisk produkt såväl i Norden som ute i världen. Dumle säljs i mer än 30 länder runt om i världen.

– Dumle är en populär smak och inte enbart i Norden, utan har också många fans runt om i världen. Efterfrågan på växtbaserade drycker med choklad- och kakaosmak är stor i Europa, och vi tror att Fazer Dumle Havredryck kommer att sticka ut med sin unika choklad- och kolasmak, säger Susanna Kallio.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.