Det är dags för ännu en nyhet signerad Franҫois Lurton

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det är dags för ännu en nyhet signerad Franҫois Lurton. Denna gång handlar det om en lansering i det ordinarie sortimentet från hans egendom Hacienda Araucano i Chile. Humo Blanco Edición Limitada Pinot Noir 2021 är ny på Systembolagets hylla i juni.

Franҫois Lurton är stjärnproducenten som skapar minnesvärda viner från egendomar i fyra olika länder. Allra mest känd är han för succévinet Les Fumées Blanches, men Franҫois skapar även vin i Chile, Argentina och Spanien. I Chile ligger Hacienda Araucano i Lololdalen, en vinegendom som omfattar 28 hektar med perfekt jordmån och mikroklimat där luften från Stilla Havet skapar svalka i vingårdarna. I krocken mellan temperaturen till havs och på land skapas en vit dimma, Humo Blanco, som varje morgon kyler ner rankorna i vingårdarna.

 

Humo Blanco Edición Limitada Pinot Noir 2021 består av 95 procent pinot noir och resterande delen är syrah. Druvorna skördas för hand och vinifieras tillsammans. En tredjedel av vinet lagras i fem månader på 600 liters franska ekfat. Smaken är mjuk, frisk och fruktig med fin struktur och inslag av fat, skogshallon, örter och kryddig muskot.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med juni och passar utmärkt till rätter med fågel, fläsk eller lamm.

Nr 5406, Humo Blanco Edición Limitada Pinot Noir 2021, 75 cl, 119 kr

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.