Vemblas lansering av darkstores ger matvaror inom 10 minuter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Vembla, bolaget som erbjuder hemleverans av mat- och apoteksvaror, kan nu leverera så snabbt som inom 10 minuter med den nya tjänsten “Vembla Express”. Detta blir möjligt genom lanseringen av darkstores.

Tidigare har Vembla levererat från lokala butiker inom några timmar och kommer även fortsätta med denna tjänst. Men för de som vill ha leverans ännu snabbare kan man nu få leverans innan man ens hinner blinka.

Dessa expressleveranser blir möjliga med hjälp av egna darkstores, dvs mindre varulager med ett skräddarsytt sortiment utplacerade nära kunder. Initialt har en darkstore etablerats på Östermalm men inom ett par veckor planeras ännu en stå klar i ytterligare en stadsdel. Planen är att successivt öppna upp flera och kunna serva hela Stockholms innerstad under 2021.

Typiska varor som konsumenter önskar få snabbt är allt ifrån snacks, godis, glass, tvättmedel, hundmat, färdigmat, frukt & grönt.

Vembla utnämndes i förra veckan till ett av de tio hetaste startup bolagen av EU-Startups. och Nordic Council of Ministers.

Kommentar från Sunil Dutt, VD på Vembla.

  • Vår första darkstore blev en succé från dag 1. Vi ser hur vi täcker ett viktigt segment av kunder som antingen glömt något till middagen eller bara vill ha något gott hem riktigt riktigt snabbt. Hela teamet har jobbat hårt mot lanseringen och vi fortsätter jobba lika hårt mot nästkommande butiker som ska öppnas upp. Vembla ska bli det självklara valet för kunder som vill ha matbutiken i mobilen.

I slutet av 2020 hade andelen onlineförsäljning i Sverige ökat till 5% mot 2% 2019. 2022 beräknas onlineförsäljningen närma sig 7 % av marknaden. (Källor: Branschrapporter, DI, Nordea)

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.