Svampkaffe to-go i fokus 

Pressbyrån PBX presenterar höstens nyheter
Hösten på Pressbyrån PBX bjuder på nya smaker – från kakaofria chokladkakor och chipsspill till köttfria delikatesser. Inte minst sticker två nya kaffesorter, anpassade för antingen morgon eller kväll, ut som höstens nyheter. 
 
Nu lanserar PBX, Pressbyråns innovations- och testbutik, två nya kaffesorter i samarbete med RåHygge och Lykke Kaffegårdar. Den ena, som berikas med Lion’s Mane (igelkottstaggsvamp), säljs på förmiddagen medan den andra varianten innehåller svampen Reishi (lackticka) som säljs på eftermiddagen. Förutom att säljas som takeaway kaffe säljs kaffet även i förpackningar för hemmabruk. 
 
– Kaffe har en känslig och instabil värdekedja, där skördarna minskar till följd av klimatförändringarna och priserna påverkas. Att kombinera svamp med kaffe ligger helt rätt i tiden – och vi ser fram emot att höra vad kunderna tycker om det, säger Linnea Borgström, HR- och hållbarhetsdirektör för Reitan Convenience Sverige.
 
Utöver klimataspekterna har den ökade efterfrågan på funktion och hälsa legat till grund för lanseringen av kaffet. 
– På Pressbyrån PBX utformar vi framtidens convenience – vi väntar inte på den. Det är här vi vill framtidssäkra både vår affär och våra kunders möjligheter att kunna handla på språng framöver. Vi är alltid ute efter nya spännande produkter att testa på PBX och välkomnar alla att höra av sig om de har en idé eller produkt som de tror kan passa, säger Marie Wedin, kommersiell direktör för Reitan Convenience Sverige.
 
Ett urval av höstens övriga lanseringar från PBX 
Utöver svampkaffet presenterar Pressbyrån PBX flera andra nyheter med fokus på återbruk och växtbaserade alternativ: 
 
  • Blodbrownie -En järnrik brownie gjord på nötblod och choklad, framtagen inom forskningsprojektetBlod och Rova. Nötblodet ersätter ägg som bindningsmedel, en resurs som annars går till spillo, och ger brownien en rikare chokladsmak.
  • Köttfri Gourmetkorv från Peas of Heaven– En saftig köttfri gourmetkorv full av smak framtagen i samarbete med stjärnkocken Marcus Samuelsson. 
  • Cookies med THIC– Nya kakor som innehåller THIC, ett växtbaserat substitut till kakao som framställs av rester från bland annat ölbryggeri. Liksom kaffe, är kakao en råvara som påverkas av klimatförändringarnas effekter och snabbt stigande priser. THIC har en identisk smakprofil som choklad. 
  • Upcycled Crushed Chips från Redhead– Palmoljefri och krispig topping till korv med bröd. Ett alternativ till rostad lök tillverkad av chipssmulor som blivit över från produktionen.
 
  • Spicy Korean Sticks från Tempty Foods– Kryddiga spett som liknar ett klassiskt kycklingspett till utseendet och smaken men är helt växtbaserat.
 
  • Funktionsgummies från Sevital -Dessa kosttillskott i on-the-go format innehåller funktionella ingredienser som ashwagandha och svampextrakt. Perfekta att ha i väskan vid behov.
 
  • The Beetles Protein Snack- Framtidens snacks som kombinerar växtbaserat och insektsbaserat protein. Produkten, som innehåller mjölmaskpulver, är ett näringsrikt och proteinrikt snacks som stöttar omställningen mot hållbara proteinkällor.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.