med Regenerative Organic Certified-kaffe
Det svenska kafferosteriet Löfbergs har tagit ännu ett steg i sitt arbete för ett mer hållbart kaffe. Tidigare i år blev familjeföretaget ett av de första i Europa att köpa in Regenerative Organic Certified-kaffe (ROC) – en ny och ambitiös certifiering som går längre än traditionella ekologiska krav.
– Det här är ett viktigt steg mot en kaffeproduktion som verkligen ger tillbaka till naturen, och vi är stolta över att stötta odlare som visar vägen, säger Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef på Löfbergs.
Nästa steg i utvecklingen av ekologiskt jordbruk
Certifieringen bygger på tre delar: hållbar markanvändning, god djurhållning och social rättvisa. Den uppmuntrar odlingsmetoder som återställer ekosystem, ökar den biologiska mångfalden och förbättrar livsvillkoren för odlare. ROC ses som nästa steg i utvecklingen av ekologiskt jordbruk.
– Efter att ha besökt odlare i Peru som börjat använda regenerativa och ekologiska metoder och sett de positiva resultaten på plats, beslutade vi att köpa vår första container med ROC-kaffe tidigare i år. Kaffet kommer från kooperativet SACACLI i Jinotega, Nicaragua. Vi är imponerade både av kvaliteten och av de positiva miljöeffekterna, säger Kajsa-Lisa Ljudén.
Löfbergs började köpa ekologiskt kaffe för mer än 30 år sedan, och är i dag ett av Europas ledande kafferosterier när det gäller hållbarhet. Satsningen på ROC-kaffe är en del av företagets långsiktiga arbete för klimatet, ansvarsfulla inköp och ge kaffeodlare bättre förutsättningar att skydda miljön och klara klimatförändringar.







