Gevalia Oväntat Besök – svenskarnas drömgäster

Även om varannan svensk har fått oväntat besök det senaste året är det få som fått påhälsning av en kändis. Politiker, Tv-profiler och kungligheter hamnar dock i topp när svenskarna får lista vem de helst skulle få oväntat besök av. Det visar en ny undersökning från Gevalia som nu lanserar ett nytt avsnitt i sin klassiska ”oväntat besök”-reklamserie, som snart har sänts i fyrtio år.

 

Efter fem års uppehåll återvänder nu Gevalias klassiska reklamserie ”oväntat besök” med ett nytt avsnitt. För att fira det har Gevalia med hjälp av Novus frågat det svenska folket vilken kändis de helst vill ha ett oväntat besök av – och det är kanske något oväntat den tidigare statsministern Magdalena Andersson som hamnar i topp, tätt följd av kriminologen och Tv-profilen Leif G.W. Persson.

 

– Oväntat besök-serien handlar om att hylla den svenska traditionen att bjuda gäster, såväl väntade som oväntade, på en kopp kaffe. Vi svenskar är kanske inte alltid de mest inbjudande människorna, vår undersökning visar att bara hälften av svenskarna fick ett oväntat besök förra året, men vi är varma och omhändertagande värdar åt de vi faktiskt väljer att bjuda in på en fika, säger Anna Bakalarska, varumärkeschef för Gevalia.

 

I Gevalias undersökning uppger närmare var fjärde (23%) svensk att de fått ett oväntat besök den senaste månaden och lika många (24%) uppger att de fått oväntat besök det senaste året. Mer än var tionde svensk (12%) har aldrig fått ett oväntat besök.

 

En av Sveriges mest långvariga reklamserier

Gevalias reklamserie ”oväntat besök” hade premiär 1985 med en annons som visade ett gigantiskt skepp som ankrat bredvid en mycket liten ö, med annonstexten ”Vilket kaffe skulle du bjuda på om du fick oväntat besök?”. Under 80- och 90-talet publicerade Gevalia fyra-fem reklamer per år, både tidningsannonser och Tv-reklam. Företaget bjöd dessutom på en rad överraskningar runt om i Sverige, som ett flygplan som oväntat ”landat” på den ikoniska ”Svampen” vid Stureplan i Stockholm 1995 och ubåten som ”steg upp” från marken på Lilla Torg i Malmö 1996. Det nya avsnittet i reklamserien sänds nu på nationell TV under hösten och vintern.

 

Svenskarnas drömgäster vid oväntat besök

Enligt den undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Gevalia är de femton kändisar som svenskarna helst vill ha ett oväntat besök från följande:

 

 1. Magdalena Andersson
 2. Leif G.W. Persson
 3. Jimmie Åkesson
 4. Kronprinsessan Victoria
 5. Kung Carl XVI Gustaf
 6. Zlatan
 7. Bianca Ingrosso
 8. Tareq Taylor
 9. Björn Skifs
 10. Stina Wollter
 11. Ebba Busch
 12. Carl Bildt
 13. Ulf Lundell
 14. Ulf Kristersson
 15. Tommy Körberg

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.