Annons
Annons

​Pinchos har nordisk expansion i siktet – öppnar sin 70:e restaurang

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Pinchos öppnar ikväll sin 70:e restaurang i ordningen, mitt i centrala Åre. Och bara för en vecka sedan öppnades den andra restaurangen i Danmark. Restaurangkedjan har nu ett tydligt mål att fullskaligt expandera i de nordiska länderna.

– Pinchos är väletablerade i Sverige, så nu när vi öppnar kedjans 70:e restaurang är det såklart en milstolpe i vår utveckling, säger Jan Wallsin, VD Pincho Nation AB.

Den nya restaurangen som idag öppnar i skidorten Åre har plats för 194 gäster och ligger på Kabinbanevägen, alltså på Ski-in-avstånd alldeles nedanför Åres branta backar. De befintliga restaurangerna i bland annat Göteborg, Berlin, Oslo och Sälen har bevisat att Pinchos-konceptet funkar i allt från storstäder som semesterorter.

– Vi har märkt att det finns ett stort intresse för Pinchos på de platser vi öppnar, inte minst i Köpenhamn där vi öppnade vår andra enhet för en vecka sedan, säger Jan Wallsin.

Stadig expansion
Efter etableringen i Sverige har Pinchos fortsatt växa på den utländska marknaden. Hungriga gäster i de europeiska länderna Norge, Danmark, Finland och Tyskland redan kunnat besöka någon av den populära kedjans restauranger.

– Det är ett stort tryck på förfrågningar om att öppna upp Pinchos-restauranger, säger Magnus Larsson, etableringsansvarig på Pincho Nation AB. Idag finns vi i alla stora svenska städer, och många av dem har fler än en Pinchos. Nu när vi har fått proof of concept satsar vi stort i de nordiska länderna.

Pinchos etablerades i Göteborg 2012, och redan två år senare öppnades det upp för franchisetagare. Idag är kedjan en av nordens snabbast växande, och det öppnas i snitt två nya restauranger varje månad. Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen inom restaurangnäringen, speciellt bland unga.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.