Annons
Annons

Sex spännande smaker att njuta precis när som helst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu uppdateras Fazers flaggskepp Karl Fazer med ny design, nytt format och nya spännande smaker – bland annat med populära svenska varumärkena Dumle och Tyrkisk Peber. Enligt tradition har Karl Fazer mjölkchoklad alltid producerats med färsk mjölk, något som särskiljer chokladen från de flesta andra på den svenska marknaden. 

Samtliga chokladkakor får en helt ny design och känsla med glansiga förpackningar där det unika innehållet blir mycket tydligare – alla Karl Fazer chokladkakor är tillverkade med färsk mjölk och 100% ansvarsfullt odlad och spårbar kakao. Kakaon köps in från odlare i Fazers direkta hållbarhetsprogram, samt certifierad kakao från UTZ, Rainforest Alliance och Fairtrade Cocoa Programme.

Klicka

Karl Fazer mjölkchoklad – Den klassiska lena mjölkchokladen.

Karl Fazer Dumle – En god smakkombination med mjuka härliga Dumlekolabitar!

Karl Fazer Tyrkisk Peber – En eldig kombination som får comeback, mjölkchoklad med krossad Tyrkisk Peber.

Karl Fazer Marianne – Två kära klassiker i en, krossad Marianne blandad med mjölkchoklad.

Karl Fazer Salty Toffee Crunch – En kombination av sött och salt, knaprig knäck och en nypa salt.

Karl Fazer Milk Chopped hazelnuts – En ständig favorit, hackade hasselnötter och mjölkchoklad.

 

–       Varumärket får ett ansiktslyft, men man uppfattar att produkten fortfarande är densamma då den nya designen kommunicerar god smak och tradition. Nu lyfter vi fram våra unika och starka mervärden tydligt visualiserat och med märkning på framsidan – ”100% responsible cocoa” och ”Made with fresh milk”,

Robert Engman, vd på Fazer Konfektyr i Sverige. Tweet

Färsk mjölk i mjölkchoklad – en självklarhet?

Fazer är en av väldigt få tillverkare som fortfarande använder färsk mjölk i sin chokladproduktion. Färsk mjölk är en avgörande ingrediens i mjölkchokladen och en av de viktigaste bidragen till dess smak. 

Snabbfakta – mjölken i Karl Fazer chokladen

  • Varje år går det åt cirka 20 miljoner liter mjölk till Fazers chokladtillverkning. Det innebär att Fazer sysselsätter runt 3000 mjölkkossor. Alla kossor är namngivna och tas väl hand om.
  • Till en Karl Fazer 145g chokladkaka går det åt ungefär två glas mjölk (4 dl).
  • Den färska mjölken tillför naturlig sötma i chokladen, vilket också medför att mängden tillsatt socker i produkterna har minskats. 

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om chokladen

Vi älskar denna Karl Fazer choklad. Len, mjuk och så god och klassik. Det är extra kul att man nu smaksatt denna fina choklad med att addera bitar från andra godisar och ingredienser. Vi har testat följande choklad och såhär blir vår bedömning.

Generellt kan man säga att chokladen i alla godisar är den samma. Dvs klassisk och god Karl Fazer choklad. Vi tycker de är riktigt gott att man valt att ha små bitar av den tillsatta smaken i chokladen. Det är i alla choklader lagom bitar och smakerna skiljer sig och är också mycket tillfredsställande efter vad man söker för smakupplevelse för tillfället.

Karl Fazer mjölkchoklad

Klassik god och passar alla tillfällen

Av 10X tilldelas denna choklad av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Karl Fazer Dumle

Riktigt god choklad och sötma och smaken från Dumle finns där och kompletterar upp en redan god chokladkaka. Lagom mjuka bitar av Dumle också tycker vi

Av 10X tilldelas denna choklad av Xperhotelsandtables testgrupp 8X

Karl Fazer Tyrkisk Peber

Jättekul och god blandning av den lite salta och peppriga mot den mjuka chokladen. En riktigt trevlig blandning som har den där goda smaken av lakrits också.

Av 10X tilldelas denna choklad av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Karl Fazer Marianne

Detta gillar vi. Sötma och den klassisk och gamla smaken från godiset Marianne tilltalar verkligen oss äldre i gruppen. Chokladen har också ett härliga ”crunsch”

Av 10X tilldelas denna choklad av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Karl Fazer Milk Chopped hazelnuts

Riktigt god och bra smak av hasselnötterna. Återigen så noterar vi och tycker att bitarna är lagom stora i chokladen och chokladen har den är goda sötma från hasselnöt. Kombinationen blir magiskt gott. Glöm inte att denna choklad är inget för dig med nötallergi. Men vi kan säga att alla andra. Testa denna omgående!

Av 10X tilldelas denna choklad av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Karl Fazer Salty Toffee Crunch

Härligt något segare toffee som har en salt karaktär. Mycket god och väl avvägd choklad som är sådär perfekt att njuta precis när som helst. Varför inte efter lunchen när blodsockret är lågt. Perfekt!

Av 10X tilldelas denna choklad av Xperhotelsandtables testgrupp 8X

Om: Fazer-koncernen

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första café i Helsingfors, med en mission att skapa mat med mening och passion för att skapa glädjestunder. I dag är Fazer ett internationellt, familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider och mjölkfria produkter, on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgångar grundas på Karl Fazers vision, värderingar och vågade kreativitet, hög kvalitet på produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till ca 15 000. Kända varumärken i Sverige är bland annat Karl Fazer, Dumle och Tutti Frutti, Amica och Fazer Food & Co, Frebaco, Froosh och Gateau samt Skogaholm och Fazer Rotfruktsbröd, Rågkusar, Frökusar med flera. Fazers verksamhet följer etiska principer baserade på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Northern Magic. Made Real

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.