Gott knäckebröd passar alltid

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Klart man vill ha ett perfekt knäckebröd att placera alla härliga delikatesser på som nu kommer finnas vid påskbordet. Vad är egentligen godare en en knäckebrödsskiva med sill…mums….Vi har hittat två alternativ till dig i påsk som vi varmt rekommenderar pga av deras smakegenskaper. Vi vill samtidigt passa på att ge några tips på hur du kan använda och komponera härliga tilltugg med knäckebröd som grund, ta en titt på dessa!

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om knäcket

Här är ett knäcke som är utsökt i sin smak. En fin krispighet och inte allas så tjock är detta knäcke alldeles utmärkt att ha exempelvis i påsk att lägga sillen på och bjuda på. Knäcket har en rund och mild smak vilket gör att knäcket passar perfekt till måltiden. Detta knäcke får ett extra stort plus för att det inte är så tjockt utan perfekt i sin storlek. Varje tugga blir supergod.

Av 10X tilldelas knäcket av Xperhotelsandtables testgrupp  9X

Fäbodknäcke 

Till det här brödet har vi hämtat inspiration från Land Alice Gustafsson och hennes levande fäbod Skallskog. Hon växte upp på Landgården där knäckebrödsbakning var en del av vardagssysslorna. Efter många år som bagare hos oss på Leksands Knäckebröd har nu Alice dragit sig tillbaka till sin barndoms fäbod där hon fortsätter baka sitt knäckebröd.

Fäbodknäcket är lite knaprigare och tunnare med en härlig hembakt smak. Ett lite lyxigare bröd för festliga tillfällen.

Fäbodknäcke

Till det här brödet har vi återigen hämtat inspiration från Land Alice Gustafsson och hennes levande fäbod Skallskog. Hon växte upp på Landgården där knäckebrödsbakning var en del av vardagssysslorna. Efter många år  som bagare hos oss på Leksands Knäckebröd har nu Alice dragit sig tillbaka till sin barndoms fäbod där hon fortsätter baka sitt knäckebröd.

Fäbodknäcke surdeg är ett lyxigt, mörkt, mustigt och robust knäckebröd som passar lika bra på vardagsbordet som till fest. Förutom surdeg finns här malt och linfrö som ger det där lite extra tuggmotståndet.

Lite knaprigare och lite tunnare med en härlig hembakt smak.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om knäcket

naprig var ordet. Mycket fint knäcke men fantastisk smak. Knäcke är tunnat vilket är ett stor plus smaken är med en viss ton av malt och ger också en väldigt fina och något lätt brända smaken. Detta knäcke är ett lyxig knäcke som passar utmärkt till påskbordet och i festsammanhang. Unna dig och dina gäster i påsk ett riktigt fint surdegsknäcke!

Av 10X tilldelas knäcket av Xperhotelsandtables testgrupp  10X

Vinbärssallad

1 msk balsamvinäger
2 msk honung
2 dl röda vinbär
2 msk hackad basilika
1/2 dl finhackad vit choklad

Philadelphiacréme
1 dl philadelphiaost
1 dl créme fraiche
1/2 dl florsocker
citron eller vit choklad

en redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Rör ut honungen i vinägern och slå över vinbären.
Låt marinera en timme.

 

Blanda i basilika och vit choklad innan servering.

Blanda ingredienserna till philadelphiacrémen så att den blir tjock och krämig.

Lägg sedan ut på Mini Rut.

Toppa med vinbärssallad och citronrasp.

Invid Faluån vägg i vägg med Dalarnas museum huserar Kopparhatten café & kök. I köket står Hans Jacobsson och Helena Lindblad. Det här är deras friska variant av Dalatapas.

1 kaka Havreknäcke
1 dl Prostens tomatsås
3 skivor rökt kalkon
1/2 syrligt äpple
1 tomat
1 liten gul lök smör eller olja att steka i
1 nypa socker
60 g buffelmozzarella
1 dl grovriven ost, gärna provolone blandad med annan ost
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk crème fraiche
1/2 msk dijonsenap
1/2 tsk citronsaft
Ruccola

Värm ugnen till 225 grader.

Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras.

Bred tomatsås över knäckebrödet.

Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Strimla kalkonen och skär tomaten i skivor. Fördela allt detta över pizzan.

Bryt mozzarellan i bitar och toppa pizzan med detta och resten av den rivna osten.

Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Rör under tiden samman crème fraiche, dijonsenap och citronsaft till en dressing och smaka av med salt och peppar.

Ringla lite av dressingen över den färdiga pizzan och toppa med ruccola. Servera genast

1 st knäckeskiva
1,5 dl pizzasås
240 g riven ost
50 g feta ost
1/3 zucchini
2 champinjoner
1 st citron
3 msk matolja
3 blad grönkål
3 msk hackad spenat
1/5 basilika

Skiva champinjonerna och marinera dem med olja och pressad citron, låt ligga kallt i 60 min.

Börja med en knäckeskiva, bred ut tomatsås och ost.

Lägg på 50g smulad fetaost, 1/3 skivad zucchini, 3 msk hackad spenat, 3 blad hackad grönkål.

Grädda i ugnen i 200° under ca 8-10 min, eller till knäckepizzan ser färdig ut.

Dela upp och servera.

I sex generationer, med bolag sedan 1929, har familjeföretaget Leksands Knäckebröd bakat knäckebröd i byn Häradsbygden, Leksand. Rågen är alltid svensk och har märkningen Från Sverige. Vattnet har hela tiden kommit från samma underjordiska vattenåder under bageriet med rent friskt källvatten. Idag har Leksands Knäckebröd cirka 25 procent av knäckebrödsmarknaden och är marknadsledare på rundbröd, de traditionella stora runda brödkakorna.

Magasinet 

ÅLDERSGRÄNS

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.