Annons
Annons

Tre viner för alla tillfällen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Här kommer tre trevliga viner som vi tror kommer passa till många härliga rätter nu vid påsk. Vi tror även att dessa tre drycker är sådana drycker du kommer uppskatta att avnjuta i sommar då egenskaper för dryckerna lämpar sig i solens strålar och trevligt sällskap.

 

Le Petit Rosé

Ljuva sommarkvällar står för dörren och med dem rosé-säsongen. Denna klassiska vintyp är typisk för den franska landsbygden, vilket också varit inspirationskällan bakom framställningen det nya Le Petit Rosé från Jacob’s Creek. Detta torra, eleganta vinet är franskt i stilen, men får sin friska karaktär från de  australiensiska druvorna. Tillsammans skapar de en modern klassiker att njuta av till sommarens trädgårdsfester.

Le Petit Rosé låter det bästa av två världar mötas och för tankarna till en ljum sommarkväll på franska Rivieran. Vinet gör sig allra bäst i gott sällskap serverad som aperitif eller tillsammans med en mångsidig grillbricka

Karolina Järnblad, varumärkesansvarig för Jacobs Creek. Tweet

Flera avgörande faktorer i tillverkningsprocessen ligger bakom vinets ljusa färg och balanserade toner. Druvorna skördas tidigare än vad de gör i Frankrike, och vinmakarna har även med varsam hantering använt andra druv- och jästsorter för att ge vinet dess speciella, komplexa karaktär.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Mycket trevligt vin som har höga och rena smaker av friska bär. Här bjuds du på klara inslag av smultronens sötma och det syrliga och friska från blodapelsin på höjden. Du kommer absolut känna av sockersöta hallon vilket berikar denna dryck i dessa smakkaraktär. Vinet kommer passa perfekt i påsk och vi tror du njuter detta vin tillsammans med fisk, men framför allt alla härliga sallader vid påsk. Vi tror även du kommer uppskatta detta vin som ett vin du bär med dig i sommar i din picnic-korg. ( Vi tempererade vinet till exakt 9 grader och tycker att vinets smakbalanser kom fram ypperligt vid detta gradantal.)

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Jacob’s Creek Crisp Rosé.

Jacob’s Creek smygstartar rosésäsongen genom att lansera ett nytt, krispigt boxrosé – Jacob’s Creek Crisp Rosé. På vingårdarna i sydöstra Australien skördas vinets klassiska Shirazdruvor under lite speciella omständigheter; för att få ett ljust, lätt och livfullt vin skördas nämligen druvorna på natten. Jacob’s Creek Crisp Rosé finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med första mars.

Den första mars smygstartade Jacob’s Creek rosésäsongen genom att lansera ett nytt, krispigt boxrosé – Jacob’s Creek Crisp Rosé.

 På vingårdarna i sydöstra Australien skördas vinets klassiska Shirazdruvor under lite speciella omständigheter; för att få ett ljust, lätt och livfullt vin skördas nämligen druvorna på natten. Jacob’s Creek Crisp Rosé finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med första mars. 

På vingårdarna i sydöstra Australien skördas de noga utvalda druvorna som möjliggör den fina balans mellan sötma och syra som karaktäriserar Jacob’s Creek viner. Det nylanserade Jacob’s Creek Crisp Rosé är inget undantag. De noga utvalda druvorna skördas under natten då den svala temperaturen hjälper till att bibehålla druvornas syra. De pressas sedan direkt efter skörd under kort kontakt med druvornas skal – en förfinad framtagningsprocess som ger vinet dess ljusa korallrosa färg och en perfekt balans mellan en djup fruktighet och hög syra.

”Ju längre kvällarna blir, desto snabbare närmar vi oss årets rosésäsong. Det känns såklart väldigt roligt att, lagom till dess, få introducera vårt nya Jacob’s Creek Crisp Rosé. Det är ett friskt vin som passar lika bra på picknicken, som till balkongkvällen”,

Anna Westermark, varumärkesansvarig för Jacob’s Creek. Tweet

Det nya premium-rosévinet från 2018 har en ungdomlig och livfull doft av jordgubbar och rosenblad och sätter en perfekt guldkant på vårens och sommarens långa och ljusa kvällar. Inslagen av röda bär, blodapelsin och smultron resulterar i en ren och fruktig känsla som gör att den passar utmärkt precis som den är, eller till lättare rätter som sallad, kyckling, fisk och skaldjur.

Den noggrant framtagna tillverkningsprocessen är ett kännetecken för Jacob’s Creeks vintillverkning som lanserades 1976. Varumärket introduceras lite mer än ett århundrade efter att Johann Gramp planterade de första vinrankorna längs med sluttningarna vid floden Jacob´s Creek, och är idag det en av Australiens ledande vingårdar. Druvorna till Jacob´s Creek viner kommer från olika vinregioner i sydöstra Australien som gör det möjligt för vinmakarna att förbättra kvaliteten på vinet genom att välja den frukt som bäst passar vinets stil.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Mycket balanserat och välsmakande vin som har klara toner från smultron med som döljer på ett snygg sätt och berikas örtigheten som vinet innehar. Du kommer känna smaken av röda vinbär. Vinet upplever vi har en fin och genomgående syra och passande fyllighet. Detta vin kommer passa utmärkt till kalkon och kyckling som du serverar på ditt påskbord. Vi tror även att detta vin kommer lämpa sig perfekt till smörgåsar i sommar som du njuter efter en cykeltur vid någon strand i trevligt sällskap.

 

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

ACOB’S CREEK Aperitivo Spritz.

Det australiensiska vinhuset JACOB’S CREEK har sedan 1976 en gedigen och imponerande historia av att producera högkvalitativt vin. 

Det senaste året har man noterat en växande efterfrågan på spritz- och aperitifdrinkar. Därför lanserar JACOB’S CREEK ett nytt mousserande, redo av drickas på en gång: JACOB’S CREEK Aperitivo Spritz. Produkten, som lanseras i en flaska om 750 ml, syftar till att förenkla och få fler att upptäcka den populära drycken.

JACOB’S CREEK Aperitivo Spritz ger konsumenten en bekväm, enkel och elegant drink med en twist. Aperitivo Spritz har en bas av mousserande vin gjord på Gleradruvan – samma druva som används för att producera Prosecco. Den uppfriskande, mousserande drinken har en förfinad smak av blodapelsiner med noggrant utvalda smaker från växtriket såsom Cinchona (kinaträd) och extrakt från Lakritsrot. Slutresultatet blir smakrikt och läckert med inslag av bittersöt citrus.

- Aperitivo Spritz passar lika bra under en eftermiddag med vännerna, innan middagen, efter skidbacken eller när du gör dig redo för en utekväll. Den serveras bäst med mycket is och för den totala aperitifupplevelsen och kan med fördel toppas med en skiva grapefrukt,

Anna Westermark, Senior produktchef, Pernod Ricard. Tweet

Aperitivo Spritz är lika sofistikerad som ett traditionellt mousserande vin men erbjuder en ny twist på aperitiftillfället och förenklar förberedelse och serveringsmomentet.

– Man har spenderat mycket tid på att hitta den perfekta mixen för att på bästa sätt balansera smaken av blodapelsin med detta australiensiska mousserande vin som görs på Gleradruvan. Det har varit en mycket spännande process, och JACOB’S CREEK Aperitivo Spritz är ett bra exempel på hur varumärkets kärlek och passion för vinproduktion kombinerat med en progressiv anda, har lyckats skapa något nytt och spännande för våra konsumenter, fortsätter Anna Westermark.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Här är verkligen en perfekt dryck att servera i ett glas och välkomna gästerna. Drycken piggar upp och är mycket välbalanserad och du bjuds på smaken av fin citrus med touchen av blodapelsiner som verkligen lyfter drycken och ger den sin helhet. Här är en dryck som du med fördel serverar till charkprodukter och plockmaten vid påsk. Vi tror även att denna dryck kommer vara perfekt i de flesta fest sammanhang att bjuda på som fördrink med plock till. Utmärkt och välsmakande i alla sina register.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Om Pernod Ricard Sweden AB

Pernod Ricard Sweden AB är ett ledande vin- och spritföretag som, utöver sina egna produkter, representerar ett antal utvalda producenter. Absolut Vodka, Jameson Irish Whiskey, Beefeater Gin, Martell Cognac, Jacob’s Creek, Stoneleigh samt Perrier-Jouët och Mumm är några av de varumärken som ingår i den breda produktportföljen vilken utgör ett komplett sortiment för den svenska marknaden. Bolaget ingår i den franska Pernod Ricard koncernen, listad på CAC 40, med verksamhet i 85 länder och med fler än 19 000 medarbetare. Pernod Ricard Sweden främjar ansvarsfullt drickande och är medlem i European Forum for Responsible Drinking (EFRD).

För mer information gå till http://www.pernod-ricard-sweden.com

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.