Annons
Annons

Till nyåret utan alkohol – Richard Julin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Richard Juhlin Blanc de Blancs

Richard Juhlin Blanc de Blancs är ett elegant franskt mousserande chardonnayvin med krispig syra och balanserad fräschör med vackra toner av lime och gröna äpplen. Vinet är lagrat en kort tid på små ekfat och sedan avalkoholiserat med en patenterad metod som lämnar kvar vinets naturliga aromer och karaktär. 

Richard Juhlin är ansedd som världens främsta champagneexpert – respekterad bland annat för sitt unika doft- och smaksinne. 

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om Richard Juhlin Blanc de Blancs

Här kommer ett riktigt bra vin till nyåret. En friskhet med smak av citrus genom syrar drycken som har sötman från äpplen. Vinet balanserar mycket elegant mellan i smak och lämnar ett tydligt och snyggt avslut som består.

Av 10X tilldelar gruppen drycken 10X

Richard Juhlin Domaine de la Prade

Ett alkoholfritt ekologiskt rött vin från Richard Juhlin. Domaine de la Prade består av två olika sorters ekologiskt odlade druvor från Richard Juhlins samarbete med eko-certifierade vingårdar i södra Frankrike. Den silkeslena Merlot tillsammans med den eleganta Shiraz ger vinet naturliga aromer och en otrolig karaktär. Detta röda vin gifter sig utmärkt till både fågel och kalv men är också otroligt gott till vegetariska rätter. Med en svag doft av gräddkola och toner av björnbär och körsbär får vinet en vacker färg och fantastisk bouquet. Serveras bäst omkring 15-18 grader.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om Richard Juhlin Domaine de la Prade

Detta vinet bjuder på en tydlig och fin smak. Den påminner oss som skogens mörka bär. Vi lägger märke till att vinet ligger och balanserar perfekt i sötma kontra syran och vinet ger oss en fantastisk upplevelse och avslutet blommar ut och blir långe och tydligt. Mycket elegant vin

Av 10X tilldelar gruppen drycken 9X

ichard Juhlin Rosé

Richard Juhlin Rosé är ett välbalanserat vin gjort på en blandning av chardonnay- och pinot noirdruvor med en silkeslen fyllighet och varsamma inslag av sommarbär, citrus och Granny smith. Med sin fräschör och dröjande eftertoner passar detta charmerande vin ypperligt till kalv- och fågelrätter – eller som aperitif en solig dag.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om Richard Juhlin Rosé

Här är ett bubbel helt perfekt att bjuda på som välkomstdrink. Vinet har klara toner av de finaste sommaräpplena och på höjder framträder den friska smaken av  citrusfrukten. Ett vin med klass och elegans som absolut inte blir för sött utan bibehåller den syrliga fina tonen.

Av 10X tilldelar gruppen drycken 10X

 

 

Arvid Nordquist inleder samarbete med MRG Wines – utökar sortimentet med alkoholfria viner signerade Richard Juhlin

När alkoholfria viner lanserades var det snarare druvjuice som fanns i ?askorna än en dryck som liknade vin. Allt ?er konsumenter vill leva ett hälsosamt liv och samtidigt kunna njuta av god dryck och mat, därför har också utvecklingen av alkoholfria alternativ gått framåt. Det syns inte minst på Systembolagets statistik över alkoholfria alternativ som stadigt ökat under ?era år, och 2016 ser inte ut att bli något undantag. Trenden började med stilla alkoholfria viner och det var länge svårt att få tag på bra mousserande viner, men idag ser det annorlunda ut på Systembolaget.

I november inledde Arvid Nordquist ett samarbete med MRG Wines som fokuserar på 100 % alkoholfritt vin. Richard Juhlin är en av världens främsta champagneexperter och står bakom både smaken och kvaliteten för ett av MRG Wines varumärken som heter just – Richard Juhlin. MRG Wines har tagit fram en ny metod för att avalkoholisera vin utan att tappa dess naturliga aromer och har därför ska?at sig försprång i relation till övriga aktörer på marknaden.

I och med detta nya samarbetet har Arvid Nordquist ytterligare stärkt sitt hållbarhetsarbete och sin position på marknaden som en kvalitets- och hålbarhetsmedveten leverantör och samarbetspartner. – Två av våra största ledord inom företaget är kvalitet och hållbarhet, det är något som ligger oss varmt om hjärtat. Samarbetet med MRG Wines innebär att vi kan ta ännu ett steg i rätt riktning i vårt hållarbetsfokus och det är viktigt för oss att kunna erbjuda ett alkoholfritt alternativ. Att det är Richard Juhlin som står bakom vinerna gör också att vi kan fortsätta leverera hög kvalitet på vinerna, säger Carl Johan Svaton, direktör för Vin & Öl på Arvid Nordquist.

Att förändra ett beteende kring alkoholkonsumtion MRG Wines, som står bakom vinerna, tog sin början i att grundaren Moa Gürbüzer ville förändra synen på alkoholkonsumtion och förändra dryckeskulturen. Hon upptäckte ett tråkigt mönster där det var mer normalt att dricka alkohol än att avstå och önskar nu att frågan ”vill du ha ditt vin med eller utan alkohol?” kan normaliseras istället. För att förändra detta mönster insåg hon också att det behövde finnas ett riktigt bra alkoholfritt alternativ. För att bli bäst behöver man också jobba med de bästa och därför var Richard Juhlin en självklar partner i framtagandet av vinerna. Precis som Arvid Nordquist var en självklar partner för att kunna växa på marknaden.

– Vi valde Arvid Nordquist som vår distributör för att vi har förtroende för att vi kan växa tillsammans på den svenska marknaden. Vi tror att det fortfarande ?nns möjlighet för det alkoholfria segmentet att bli ännu större och ta ännu mer plats på marknaden. Arvid Nordquist har också den expertis och kunskap som vi tror kompletterar oss allra bäst, säger Moa Gürbüzer, grundare av MRG Wines.

Vad MRG Wines står för MRG Wines är ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar kvalitetsviner helt utan alkohol. Företagets vision är att göra alkoholfria drycker mer tillgängliga och att genom hög kvalitet vända upp och ned på gamla föreställningar och normer om alkoholfritt vin. Dryckerna har sitt ursprung i ett klassiskt hantverk är avalkoholiserat med hjälp av ny patenterad teknik samtidigt som det ställs höga krav på lokala producenter, råvaruhantering och på slutproduktens kvalitet och karaktär.

Arvid Nordquist Vin & öl – Smakupplevelser och nutida kvalitet Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. För oss handlar kvalitet inte enbart om att koncentrera sig på dagens önskemål och behov, vi vill också ta ansvar för morgondagens. Vi erbjuder ett stort sortiment av vin och öl där endast de drycker som uppfyller Arvid Nordquists sensoriska krav tas in i sortimentet. Vår ambition är att alla drycker i vin& öl sortimentet ska vara producerade med minsta miljöpåverkan, utan avkall på kvalitet. I Arvid Nordquists sortiment ?nns dessutom livsmedel, vårt egenrostade ka?e och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 210 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Det är, enligt oss, riktig god kvalitet. Läs mer på www.arvidnordquist.se.

Med början 2 december lanserar MRG Wines en ny serie franska mousserande alkoholfria kvalitetsviner på Systembolaget. Först ut är Richard Juhlin Blancs de Blancs, ett elegant franskt mousserande chardonnayvin med syra, balanserad fräschör och vackra toner av lime och gröna äpplen.

Vinerna är framtagna i samarbete med världens främste champagneexpert Richard Juhlin och kommer att säljas under hans namn. Hans unika smak- och doftsinne har gett honom stjärnstatus och det är med stolthet vi lanserar detta alkoholfria mousserande vin tillsammans med med honom.

– Blanc de Blancs är en typ av champagne, gjord på 100 procent chardonnaydruvor, precis som i vårt mousserande vin. Den är riktigt god, om jag får säga det själv, och att vi har lyckats så bra har gjort mig taggad att förverkliga ytterligare idéer. 

– Nästa sak jag vill titta på är till exempel hur lång tid de olika vinerna ska ligga på ekfat, genom att på plats vara med i processen från druva till slutgiltig produkt. När jag blir nöjd kommer vi att utöka portföljen.

MRG Wines Alkoholfria lagrade viner

Välkommen till MRG Wines, ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar viner av hög kvalitet, med den stora skillnaden att allt vi erbjuder är garanterat alkoholfritt.

Alla våra viner är lagrade på fat, på samma sätt som man gjort i generationer. När vinet fått den karaktär vi eftersträvar och nått sin fulla potential avalkoholiseras det med en unik, patenterad teknik – med resultatet att vinet behåller sina naturliga smaker och aromer.

Det är vin men du mår garanterat bra dagen efter.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.