Annons
Annons

Ta in en Ferrari i vardagsrummet på nyåret!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Högsta utmärkelsen till Ferrari som korats till ”Winery of the Year” av Gambero Rosso

Det förnämsta priset i Gambero Rossos vinguide Vini d’Italia 2019 går till vinhuset Ferrarisom har utsetts till ”Winery of the Year”. Dessutom har Ferraris ägarfamilj Tenute Lunelli tilldelats högsta betyg på flertalet viner, däribland Ziggurat Montefalco Rosso.

För genomgående hög kvalitet och för vinhusets starka förmåga att varaktigt verka som ambassadörer för det gedigna italienska ursprunget runt om i världen, har Cantine Ferrari tilldelats den respekterade vinguiden Gambero Rossos främsta erkännande: Winery of the Year.

Ferrari hyllas av Gambero Rosso för sin ständiga strävan efter excellens, vilken har präglat vinhuset i över hundra år. Vinhuset står även för genomgående hög kvalitet där alla Ferraris viner håller en tydlig och sammanhängande stil och vinhuset företräder ett gediget arbete inom forskning och utveckling.

Vi är mycket hedrade över den här utmärkelsen, som vi vill tillskriva vårt underbara team. Tack vare den talang, det engagemang och den kreativitet som varje person bidrar med så kan vi fortsätta sträva mot våra höga mål, förklarar Matteo Lunelli, VD för Ferrari Trento.

Utöver Gambero Rossos förnämligaste pris för bästa vinhus, tilldelades vinerna Giulio Ferrari Riserva del Fondatore och Ziggurat Montefalco Rosso 2016 Gambero Rossos högsta betyg – Tre Bicchieri, den viktigaste utmärkelsen i Guida Vini 2019.

2743 Ziggurat Montefalco Rosso D.O.C 2016
139 kr. Systembolagets fasta sortiment

“Den absoluta toppen; Ziggurat, en Montefalco Rosso 2016 på huvudsakligen Sangiovese och en blandning av internationella druvsorter. Här i en mjuk, delikat, och komplex smak som bjuder toner av bland annat körsbär, björnbär och tobak”.

Gambero Rosso 2019

78982 Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2007
829 kr. Systembolagets beställningssortiment

Xperhotelsandtable har provat några Ferrari Brut och följande och såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp

Här är en butelj som verkligen kommer väcka uppmärksamhet på nyåret. Kanske inte bara till namnet Ferrari utan för att smaken ligger väldigt fint balanserat i detta bubbel.  Vi anser att drycken bör serveras som en välkomstdrink till gästerna vid ankomsten till nyårsfesten. Självklart kan du med fördel servera den till skaldjur och fiskrätter också…Ferrari Brut bjuder på en mycket frisk smak med toner av gula mogna äpple och har en viss ton , inte alls mycket men en viss ton av nötighet kan träda fram. Eftersmaken tonar ut i citrussmak med fint och elegant avslut. vi provade drycken med ostron….Magiskt kombination.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Vinunic AB

”Kvalitet till varje pris” är vår slogan och samtidigt vår affärsidé. Det betyder att det sortiment, som började byggas 1992 med enbart de bästa vinerna från de bästa producenterna som grund, nu fått rejäl djup och bredd. Vi erbjuder inte bara världens mest exklusiva viner utan samtidigt några av Systembolagets mest sålda. I vårt sortiment finns i dag det bästa från alla betydande vinländer.

Vinunic AB ingår i holdingbolaget Vingruppen i Norden AB där vinimportörer som WineWorld AB, The Wineagency AB, Quaffable och Valid Wines även återfinns.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.