Annons
Annons

Skåla med Beaumont des Crayères-Myth Sparkling- Gancia Prosecco Brut

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Skåla in året med

Vingård: I hjärtat av Champagne, nära Epernay, ligger Beaumont des Crayères, ett kooperativ som har över 250 vinodlare som tillsammans förfogar över 86 hektar.

Kördemetod: Druvorna selekteras noga innan de handplockas tidigt på morgonen och tas direkt till vineriet. “Coeur de Cuvée”.

Lagringspotential: Kan lagras 3-5 år

Beaumont des Crayères

Champagne med prestige och äkthet!

I början av femtiotalet beslutade en grupp vinodlare från Mardeuil nära Epernay att gemensamt arbeta för att skapa ett nytt champagnehus. Stolta över sin champagne, valde de som varumärke benämningen på en av de allra finaste vingårdarna – Beaumont des Crayères. “Beaumont” syftar på en av de vackraste vingårdarna och “Crayères” beskriver karaktären på jordmånen. Beaumont des Crayères är idag ett kooperativ bestående av 250 vinodlare som tillsammans förfogar över 86 hektar i hjärtat av Champagne, nära Epernay.

Deras varumärke är internationellt prisat och mer än åttio procent av deras champagner exporteras till alla världens kontinenter. En framgångsfaktor är kooperativets stora tillgång på druvor, viket tillåter Beaumont des Crayères att vara ytterst selektiva i sina val av druvor. De odlar samtliga champagnedruvor; chardonnay, pinot noir och en majoritet av pinot meunier. Beaumont är känt för sin höga kvalitet på pinot meunier, vilket även förklarar dess höga representation i deras viktigaste champagnecuvée; Beaumont des Crayères Grande Reserve NV. Ledorden har sedan champagnehusets start varit ”elegans, förfining och äkthet”något som återspeglas i samtliga champagner.

 

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om  Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut

En mycket spännande champagne med höga friska smaker av röda krispiga äpplen och sötma från solmogna apelsiner. Det ligger på höjden toner av ljusare choklad som balanserar till sötman i vinet fint. Detta bubbel är mycket fruktigt och friskt med fina bubblor och kommer, med anledningen av den lilla sötman som finns passa ypperligt till krämiga ostar på dessertbordet på nyår. Men såklart kommer vinet att vara perfekt som välkomstsdrink eller drinken ni skålar i till tolvslaget. Tänkte på att bubblet passar bäst med krämiga ostar och inte allt för lagrade!

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Här kommer två bubbel till nyåret som trots den fantastiska bra prisbilden :)… bjuder inte till otroligt fin smak och fina karaktärer som lämpar sig alldeles utmärkt till nyåret både som välkomstdrink och som matvin samt härliga skålar vid 12 slaget!

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om Myth Sparkling 

Så otroligt spännande och uttrycksfullt bubbel. Här kommer du få njuta mogna frukter och som friska och lite syrliga. Smaken av äpplen blandat med toner av päron och som i eftersmaken blommar ut i en fantastiskt fint av slut med toner av citrusfrukt gör att detta vinet kommer lämpa sig ypperligt som fördrink, eller till kanapéerna på nyåret. Verkligen värt att ha en flaskor redo nyårskvällen 

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om  Gancia Prosecco Brut,

Detta ligger precis i samma smakkombination som tidig nämnda bubblet. Vi anser dock att detta är något mera fylligt i sin smak och har en lite mera sötman och tonen av äpplen är mera framträdande. Vi tror att detta vinet kommer var perfekt att serveras till förrätten på nyåret som kanske består av en sallad, gärna med något syrlig dressing till. Vinet fungerar självklar till skaldjuren på nyåret! Denna drycken är absolut värt att ha i vinkylen nyårskvällen och perfekt att välkomna gästerna med.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Om oss

Med mer än 20 års erfarenhet som vin- och spritimportör förenar Hermansson & Co ett professionellt bemötande med stort engagemang och en gedigen branschkunskap. Välkommen till oss.

Hermansson & Co är en ledande marknadsförings- och säljdriven vin- och spritimportör på den svenska marknaden. Tillsammans med våra leverantörer lanserar vi attraktiva produkter genom innovativ marknadsföring och säljstrategi. Vårt sätt att skapa gemensamma affärsframgångar tillsammans med våra partners leder till ett meriterande antal starka varumärkesbyggen, både på Systembolaget och inom Horeca. Vår säljkår har 56 års erfarenhet i branschen och med vårt visionära och tillgängliga synsätt engagerar vi oss djupt i alla våra relationer och tar ansvar från start till mål.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.