Annons
Annons

Prisbelönat La Chablisienne till nyåret!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

För sin förmåga att leverera genomgående kvalitet till ett skäligt pris och därtill vara ett föredöme inom vinbranschen tilldelas La Chablisienne Gyllene Glaset – Sveriges mest prestigefulla vinpris.

Allt om Mat:s stora pris Gyllene Glaset instiftades 1995. Det här är ett av Sveriges mest prestigefyllda vinpriser som varje år delas ut till en vinmakare eller ett vinhus som har utmärkt sig för hög kvalitet och med personliga viner som berikar den svenska marknaden.

Det högt ansedda kooperativet La Chablisienne är den i särklass största producenten i Chablis som därtill har ett synnerligen gott rykte. Alla kooperativets viner utmärks genom en stilren, 

La Chablisienne har haft en uttalat hög kvalitetsambition sedan mitten av 1900-talet. I dag har de dryga 250 medlemmarna från alla delar av Chablis strikta regler för hur de ska sköta sina odlingar, vilket ligger bakom kooperativets stora framgångar.

Genom sina medlemmar förfogar La Chablisienne över dryga 1200 hektar vinodlingar i samtliga av Chablis appellationer. Härifrån görs ett trettiotal olika viner, bland dem finns vin från sex av distriktets sju Grand Cru – lägen och femton olika Premier Cru, utöver Chablis och Petit Chablis.

Xperhotelsandtable har testat 4 Chablis och såhär tycker vi om dessa 4 testade.

Petit Chablis

Här kommer ett vin som har frisk och härligt fruktighet och som ligger på ett smakfullt sätt lågt i syran vilket ger den fantastiska egenskaper att låta smakerna av citrus och äpplen träda fram. Här ett Chablis som vi tycker passar ypperligt till nyåret och föreslår att vinet presenteras till samman med en ljussoppa och något lättare bröd. Tänkt på att vinet gärna bör serveras runt 8-10 grader för att få smakbalanserna att harmoniera som bäst!

Av 10X tilldelas denna dryck 9X av Xperhotelsandtables testgrupp.

Chablis Le Finage

Detta vin är en mycket spännande karaktär och det har en viss ton av pepprighet som på höjen känns. Vi tycker vinet balanserat upp av den friska och mycket fina örtighet som framför allt känns i vinet fina eftersmak. Vidare har vinet fina toner av de klassiska smakerna äpple och citrus i trevlig balans. VI skulle vilja rekommendera detta vinet som ett perfekt välkomstvin som gärna avnjuts innan middagen medans gästerna minglar. Prova gärna detta på nyåret!

Av 10X tilldelas denna dryck 10X av Xperhotelsandtables testgrupp.

Chablis Les Vénérables Vieilles Vignes 

Här skulle vi vilja presentera ett mycket friskt och trevligt vin som har en viss sötma över sig. Vilket verkligen förgyllde drycken till oanade höjer. Här är ett perfekt balanserat Chablis. Här är ett vin som absolut kan serveras till skaldjuren på nyåret eller till förrättssoppan. Vi tror också att hitta några fina ostar av lite extkluvis kvalitet då kommer detta Chablis göra sig enormt bra och lyfta smakerna. Ett tips också är att prova vinet till vit fisken , kommer bli magsikt. 

Av 10X tilldelas denna dryck 10X av Xperhotelsandtables testgrupp.

Chablis Premier Cru

Här kommer ett vinet som är ett måste till nyåret! Här kommer du kunna bjuda på ett friskt och fruktig vin som har fantastiska inslag av mogna äpplen som lätt balanseras upp mot citrusfrukt vilket du kommer känna i eftersmaken. Ett ligger en viss sötma över vinet som vi tycker är fantastiska, men som absolut inte stannar kvar och förvirrar. Utsökt och helt obesvärat är denna dryck. Fungerar genom hela nyårssupén. Serverad dock med stor fördel till fisk och skaldjur såklart!

Av 10X tilldelas denna dryck 10X av Xperhotelsandtables testgrupp.

Vinunic AB

”Kvalitet till varje pris” är vår slogan och samtidigt vår affärsidé. Det betyder att det sortiment, som började byggas 1992 med enbart de bästa vinerna från de bästa producenterna som grund, nu fått rejäl djup och bredd. Vi erbjuder inte bara världens mest exklusiva viner utan samtidigt några av Systembolagets mest sålda. I vårt sortiment finns i dag det bästa från alla betydande vinländer.

Vinunic AB ingår i holdingbolaget Vingruppen i Norden AB där vinimportörer som WineWorld AB, The Wineagency AB, Quaffable och Valid Wines även återfinns.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.