Annons
Annons

Nyår med touch av James Bond – Bollinger Special Cuvée Brut

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nyår står för dörren och vad kan vara bättre än att fira in året med en fantastiskt traditionell dryck. Låt oss presentera ett bra val till nyåret. Bollinger Special Cuvée Brut

Special Cuvée är husets största och viktigaste produkt. En champagne som varje år ska leverera den höga standard som förväntas av champagneälskare världen över.  Druvorna är hårt selekterade och kommer till 85 % från Grand Cru och Premiere Cru lägen. Man använder 60 % Pinot Noir, 25 % Chardonnay och 15 % Pinot Meunier.

Första jäsningen sker på ståltank och små gamla ekfat som är fem år eller äldre för att inte tanniner och dofter ska påverka vinet. För att säkra kvalitet och kontinuitet av husstilen tillsätts ca 55 % vin från tidigare skördeår, varav 10% av “reservevin” som lagrats på magnum upp till 15 år. Detta är unikt för Bollinger! Den andra jäsningen sker på flaska och därefter lagras vinet på sin jästfällning under tre till fyra år, mer än dubbelt så lång tid som appellationen kräver. Dosagen är låg och ligger mellan 7-9 g/l. Serveringstemperatur bör vara 10-12 grader.

När vinmakarteamet samlas för att blanda Special Cuvé har de ett digert arbete framför sig. Alla olika lägen har vinifierats var för sig och grunden består av 434 olika viner som ska bedömas. Successivt blandar man sedan de bästa vinerna till den slutgiltiga produkten. Det här vinet är så populärt i Sverige att vi dricker mest Bollinger per invånare i världen!

Bollinger Special Cuvée Brut har en stor mogen doft med karaktär av bakat bröd, choklad och mogna höstäpplen. Torr och mycket smakrik med inslag av rostat bröd och lång fin eftersmak.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om Bollinger Special Cuvée Brut

Här bjuds du på en mycket klassisk champagne i sina smaker, men champagne när den är som absolut bäst. Fina toner av äpple lindas in av smaken från solmogna apelsiner och en viss sötma med nötighet. Drycken är bubblande frisk och har en balanserad och god smak. Här är en champagne som vi tycker du ska servera som välkomnes drink och tillsammans på nyåret med kanapeer eller tillsammans med de finaste skaldjuren. Notera gärna att sötma i denna dryck ligger gaska lågt men kompletteras upp av den fina friskheten som drycken där. Vilket också ger den en fin fyllighet.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Läs mer om drycken på http://www.arvidnordquist.se/

Om företaget

Arvid Nordquists intresse för smaker började med en egen delikatessbutik som slog upp portarna 1884 på Nybrogatan i Stockholm. I dag är vi ett Nordiskt handelshus med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Sedan starten har Arvid Nordquist tagit världens smakupplevelser till Sverige, genom starka internationella varumärken och inte minst genom sitt lokalrostade kaffe. Vi är ca 210 medarbetare med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. Större delen av medarbetarna är försäljnings- och marknadspersonal. I Solna strax utanför Stockholm city ligger vårt kafferosteri. Arvid Nordquist är tredje generationens familjeföretag och leds av Anders Nordquist.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.