Annons
Annons

Hugel – Ett vin med flertalet fina egenskaper

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Ett vin passande till

Hugel som är en av Alsace’s äldsta vingårdar släpper ny årgång av Gentil.

2017 var en väldigt svår årgång, även om den började bra så hade vingårdarna den värsta frosten på 30 år i mitten av april. Några vingårdar var mer förstörda än andra och tog ett tag att återhämta sig. Efter maj fortsatte säsongen med vackert väder och skörden började den 12 september, överraskande nog kom en hagelstorm precis efter skördestart. Ja en oberäknelig årgång som tillslut gav väldigt fina viner.

Xperhotelsandtable har testat Hugel och såhär tycker testgruppen

Detta vin har en fantastisk fin sötma och balanseras upp på höjden av den runda smaken av solmogna päron. Genomgående har vinet en fin rund karaktär och man anar toner från den söta honungsmelonen som ett trevligt inslag. Vi tycker vinet verkligen kommer till sin rätt i eftersmaken som tonar fantastiskt balanserat ut i smaken av citrusfrukt. Vi tror på att kombinera detta vinet till ljusare fisk. Gärna fiskanrättningar som inte har allt för överglänsande smak. Vi vet att vinet kommer vara perfekt till färska skaldjur då vinets karaktär kommer lyfta smakerna från färska räkor, musslor, krabbor och havets läckerheter. 

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10x

Om företaget

Lively Wines är synonymt med livfull, pigg, alert och vital. Det är precis det vi vill förmedla till våra kunder, producenter och vänner. Med nyfikenhet, passion och kunskap vill vi på Lively Wines leverera en större dryckesupplevelse oavsett prisläge.

Varmt välkomna till Lively Wines nya vinbar. Fast egentligen är det inte en vinbar, det är mer av en medlemsbar för likasinnade. Med 10 stolar är det rentav Sveriges mest exklusiva medlemsbar.

Samtidigt är alla som vill välkomna att bli medlemmar, helt kostnadsfritt(!) så vi tror och hoppas att vi även är Sveriges mest inkluderande och välkomnande medlemsbar.

På Rörstrandsgatan 18 i Stockholm kommer vi tillsammans med våra vänner att hålla inspirerande provningar med viner ur Lively Wines sortiment. När stolarna inte räcker till så gör vi nedslag på restauranger runtom i landet som vi gillar extra mycket.

Håll utkik efter kommande provningar, hoppas vi ses!

Läs mer: www.guldtaxten.se

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.