Annons
Annons

Grillsäsongen närmar sig, är du redo med grillvin till grönsakerna?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under många år har fått ny fin etikett. Vinet passar perfekt till alla våra svenska favoritmaträtter och gärna till årets stora mattrend, vegetariskt. Tack vare den fruktiga och lena smaken fungerar vinet även perfekt till mat med lite styrka. Varför inte laga till hemmagjord falafel med mustig tomatsås eller en het vegetarisk chili med massor av grönsaker. Vinet är som gjort för att serveras ihop med vardagsmat och i lättsammare former ihop med vänner och familj. Varför inte sätta på ett spår av den italienska sångaren Puccini för lite extra krydda?

Artnr: 2392
Pris: 89:-

Piccini Memoro är ett vin gjort på druvor från Italiens viktiga vinregioner; Primitivo från Apulien, Montepulciano från Abruzzo, Nero d’Avola från Sicilien och Merlot från Veneto. I samband med 150-årsjubileet av Italiens enande 2011, skapades vinet Piccini Memoro, som en hyllning till hemlandet. Familjen Piccini ville att vinet skulle representera det bästa från Italien. Det fruktiga hyllningsvinet gjorde succé och har funnits på den svenska marknaden sedan 2012.

Om producenten:

Familjen Piccinis vinhistoria började i hjärtat av Chianti i Toscana 1882. Angiolo Piccini började då framställa viner med mottot: ”Det är inte hur mycket vin vi gör, utan hur mycket passion vi lägger (ner i vårt arbete med) vinet som räknas .”Hans devis var framgångsrik, för idag säljs familjens viner långt utanför Toscana och Italiens gränser. Vinerna återfinns numera i hela världen och efterfrågan på deras välgjorda viner fortsätter bara att växa. Idag är det fjärde generationen Piccini –syskonen Mario, Martina och Elisa Piccini– som förvaltar familjens vingård och historia med en ständig blick mot framtiden.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Här är ett vin som verkligen bjuder intill en fantastisk smak av flera olika karaktärsdrag. På höjden möts du av fina toner av mörkchoklad och rostat kaffe för att sedan nyanseras ut mot smaken av söt vanilj. Vinet har en mycket fin sötma, vilket passar ypperligt till vegetariska rätter och till fräscha sallader. Detta vinet är inte svårt eller placerar sig svåråtkomligt för avnjutaren. Vinet är ett vin som du med fördel också serverar nu i vår till grillrätter. Vi tycker nämligen att vinet kan möta upp  de kanske lite kryddiga från grillmaten då den har en fin och naturlig fyllighet.  Prova gärna och hitta din perfekta smakkombination. Vi testade rätten till vegetariska grillade grillspett och det va en succé. Vi tycker också att vinet fick fram en bra smakbalans tillsammans med grillad halloumi.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Enjoy Wine & Spirits är en del av familjekoncernen Gruppo Di Luca som består av Di Luca & Di Luca med varumärken som Zeta och Delizie samt Enjoy Wine & Spirits som importerar vin.

Enjoy Wine & Spirits är en av de volymmässigt största vinimportörerna på den svenska marknaden och en av Systembolagets äldsta leverantörer av vin. Vi representerar vi ett 50-tal vinproducenter från de flesta stora vinländerna i världen. Ett långt och nära samarbete med några av världens bästa vinhus samt ett stort kunnande om såväl vår marknad som de produkter vi arbetar med ligger till grund för den starka position vi har skaffat oss på marknaden idag. Vi är den första svenska vinimportören som väljer att klimatkompensera alla våra frakter och transporter. Läs mer om hur vi tar ansvar och arbetar med CSR. Välkommen till vår värld!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.