Annons
Annons

Fira in året med en Världschampange – Louis Roederer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Ett strålande champagnehus med en exceptionell portfölj

Att Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna är alla överens om. De kan också titulera sig världsmästare efter att ha utsetts till “Sparkling Wine Producer of the Year” vid The Champagne & Sparkling Wine World Championships.

Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal. Den ryske tsaren Alexander II var stormförtjust i vinet som flödade vid hans hov och begärde att det skulle levereras i buteljer av äkta kristall, därav namnet. Idag är flaskan av ofärgat glas men namnet lever kvar i den prisade efterföljaren Cristal Brut. Framgångarna på den ryska marknaden gav ett rejält uppsving år Roederer som grundades i slutet av 1700-talet men fick sitt nuvarande namn då Louis Roederer tog ledningen i företaget 1827. Roederer är idag ett av de få privatägda familjeföretagen i Champagne.

Roederers höga kvalitet baseras på de förnämliga vingårdslägen som man förfogar över. De levererar merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare. Vinerna från de olika odlingslotterna vinifieras separat i ståltankar och små ekfat, medan de reservviner som används för att åstadkomma den perfekta blenden i den årgånglösa storsäljaren Brut Premier NV lagras på större ekfat.

Den svenske världsauktoriteten Richard Juhlin sparar inte på berömmet i sin bok “En doft av Champagne”:

“Roederer är onekligen ett strålande champagnehus med en exceptionell portfölj av viner. Standarchampagnen är lysande, rosé och blanc de blancs erbjuder en hustypisk, aristokratisk elegans och årgångsvinet tillhör alltid de bästa. För mig är huset ett av de tre främsta i hela Champagne. Varje årgång är lysande. Köp alla Roederers årgångviner ni kommer över!”

Den 25 oktober i år presenterade Tom Stevenson och Essi Avellan MW senaste upplagan av denrigorösa och högt respekterade tävlingen för mousserande viner; The Champagne & SparklingWine World Championships 2018. För andra året i rad regnade medaljerna över Louis Roederer. Inför en särdeles namnkunnig publik tog källarmästare Jean-Baptiste Lécaillon ödmjukt emot priserna med den mest prestigefyllda titeln som Wine Producer of the Year 2018 och världsmästartiteln för Louis Roederer Brut Premier NV Magnum. Därtill fick champagnehuset medaljer för bland annat bästa rosé med Louis Roederer 2010 Brut Rosé och bästa lyxchampagne med Louis Roederer 2002 Cristal på Magnum. Nivån på de champagner och mousserande viner som kommit med i år är synnerligen imponerande och vi är mycket glada över att se Louis Roederers källarmästare Jean-Baptiste Lecaillon ta emot den absoluta kronan för deras NV Brut Premier, förklarade grundaren och huvuddomaren Tom Stevenson. Louis Roederers Jean-Baptiste Lécaillon kommenterade; det här är ett erkännande för våra unika terroirer och det fantastiska hantverk som ligger bakom Louis Roederer. Som källarmästare tar jag emot detta med stående ovationer till mitt Team Roederer. Storslam för Louis Roederer under The Champagne & Sparkling Wine World Championships. Louis Roederer är Sparkling Wine Producer of the Year 2018 och

Louis Roederer Brut Premier Magnum är champagnernas världsmästare!

Xperhotelsandtables testgrupp har haft förmånen att få avsmaka denna dryck och följande omdöme har givits drycken

Vi förstår att drycken fått denna fina utmärkelse. Här bjuds du nämligen på ett friskt och trevligt bubbel med söta toner från sommaren äpplen och friskheten från grapefrukt. Det ligger en fin ton och genomsyrar vinet som påminner och för tankarna mot sommarens ljumma kvällar. Friskheten i vinet är enastående och fylligheten kompletterar upp på ett fint sätt. Vi vill påminna om att vinet ligger väldigt lågt i sötma och att detta göra du avnjuter drycken bäst tillsammans med skaldjur eller kanapéer vid nyåret. Drycken fungerar utmärkt även som välkomstdryck. Vi tror att denna dryck kommer vara en dryck som höjer nyårsfesten till helt oanade höjer. Vi rekommenderar denna världschampange, Året kan inte starta bättre!

Av10X tilldelas drycken utan tvekan 10X

Vingruppen i Norden… 

består av fem importörer, VinUnic, Wineworld, the Wineagency, Valid Wines och Quaffable Wines,  som tillsammans har ett av branschens bredaste sortiment. Alla formade av samma passion och engagemang: för producenten, produkten och kvaliteten. Vår historia är djupt rotad i kärleken till produkten. Redan 1992, då allt började med VinUnic, var syftet att lyfta fram de produkter och producenter vi själva vill dricka och öka kunskapen om.  Detta ledde till framgångsrika samarbeten med några av världens mest kända producenter och varumärken. Samarbeten som vi utvecklats med under åren. De nära banden till våra leverantörer har format ett tankesätt som i dag genomsyrar hela vår verksamhet; framgång byggs genom starka relationer. Detta gäller i allra högsta grad relationen till våra kunder. Dagens restauranggäster blir allt kunnigare. Ett faktum som ställer stora krav på oss att alltid leverera det bästa oavsett prisklass, från prestigevinet i källaren till storsäljaren på glas. Vi arbetar aktivt med dig som kund. Du är det viktigaste vi har och det ska återspeglas i den service vi ger dig: alltid professionell, affärsmässig och med dina behov i centrum. 

Läs mer om drycken här http://www.louis-roederer.com/en/prehome

www.vingruppen.se

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.