Annons
Annons

Ett glas till maten i påsk

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Två dryckestips till alla skaldjur och fiskrätter som dukas upp på påskbordet. Vi har hittat två mycket goda och fina drycker som vi varmt rekommenderar att prova till både sillen och laxen i påsk. Titta närmare och inspireras av Gustav Riesling Trocken, och Stoneleigh Sauvignon Blanc

Gustav Riesling Trocken

Moselland eG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar och de kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade 1968, bytte namn 1986 till Moselland och 2004 tog de över tre andra kooperativ och finns idag också representerade även i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och Mosel där huvudkontoret ligger.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Härlig frisk smak med klara och tydliga toner av friska krispiga grön äpplen. Sötma från päron finner du i undertonen och en friskhet från citron kommer du absolut känna av i eftersmaken på vinet. Låt den tempereras till minst 8 grader gärna 9 då kommer du få fram det absolut bästa smakkaraktärerna och dessa blir tydliga. Notera gärna att vinet inte är berikat med sötma utan att vinet har en hög friskhet och därför tror vi att du kommer uppskatta vinet med och tillsammans med fiskrätter, vi provade tillsammans med vitfisk och med musslor då blommade vinet verkligen ut och fick en riktigt fin karaktär 

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Stoneleigh Sauvignon Blanc

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Området blev tidigt planterat med druvan sauvignon blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Vinet fyllt med smaker i en välbalanserad tappning. Jag exakt så är detta vinet. Här möts du av toner av gröna äpplen och den härliga smaken från en solmogen limefrukt. I undertonen kommer du förmodligen känna av en touch av svartvinbär som nyanseras ut i eftersmaken. Detta är ett mycket  friskt vin som serveras välkylt gärna 11 grader, vilket vi anser är en bra temperatur då smakerna kommer till sin rätt. Vinet kommer passa perfekt till skaldjur. Vi provade en lättare pastarätt, baserat på grädde och skaldjur om ingredienser vilket var mycket passande drycken. Vi tror också att vinet passar till inte allt för lagrade vita ostar. Vinet är trevligt. Experimentera gärna med vinet i olika smakkombinationer. Vinet är villigt och lätt att tycka om, och du kommer kunna placera vinet i rätt sammanhang vi lovar!

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Om Pernod Ricard Sweden AB

Pernod Ricard Sweden AB är ett ledande vin- och spritföretag som, utöver sina egna produkter, representerar ett antal utvalda producenter. Absolut Vodka, Jameson Irish Whiskey, Beefeater Gin, Martell Cognac, Jacob’s Creek, Stoneleigh samt Perrier-Jouët och Mumm är några av de varumärken som ingår i den breda produktportföljen vilken utgör ett komplett sortiment för den svenska marknaden. Bolaget ingår i den franska Pernod Ricard koncernen, listad på CAC 40, med verksamhet i 85 länder och med fler än 19 000 medarbetare. Pernod Ricard Sweden främjar ansvarsfullt drickande och är medlem i European Forum for Responsible Drinking (EFRD).

För mer information gå till http://www.pernod-ricard-sweden.com

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.