Annons
Annons

Bra val av dryck till skaldjuren i påsk

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Vi har tittat närmare på några viner som vi skulle vilja rekommendera nu mot påsktiderna. Här är ett fint alkoholfritt alternativ och ett vin med högklass som är mousserande som vi tror kommer vara uppskattat till de olika maträtterna vid påsk. 

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

En dryck med en självklarhet redan från start. Här ligger sötma högt och tonerna av den solmogna honungsmelonen genomsyrar upplevelsen. Eftersmaken ligger rund trots att det syrliga och friska från grap/citrus lämnar ett stadigt intryck. Drycken är berikad med en mycket och trevlig fruktsyra som ger drycken den där extra fylligheten som behövs. Detta med anledning av att sötma ligger genomgående mycket låg. Vi upplever drycken som elegant och välbalanserad i sina register mellan smaktonerna trots den differens som upplevs mellan smakerna.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Här kommer ett mousserande alkoholfritt som är underbart i sin karaktär. Du kommer bjudas på tydliga och klara toner av den fräscha och krispiga citrus som är genomgående i denna dryck. Här ligger på höjden en sötma som briljera. Eftersmaken är bubblande och lämnar avtrycket från tropiska frukter och den finaste limen. Med tanke på att drycken har sådan friskhet och tydlighet i sin smakbalans mellan de olika smakerna så rekommenderar vi absolut denna dryck till skaldjuren och ägghalvorna med räkor. Prova gärna det kallskurna  tillsammans med denna dryck, det kommer bli magiskt.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Enjoy Wine & Spirits – specialisten på världens viner

Enjoy Wine & Spirits är en av de volymmässigt största vinimportörerna på den svenska marknaden och en av Systembolagets äldsta leverantörer av vin. Tidigare hette företaget Enosvezia och arbetade bara med vin, starkvin, sprit samt vatten från Italien. År 2005 öppnade vi portföljen även utanför Italien och 2008 bytte vi namn till Enjoy Wine & Spirits AB. Nu representerar vi ett 50-tal vinproducenter från de flesta stora vinländerna i världen.

Enjoy Wine & Spirits är en del av koncernen Gruppo Di Luca som består av: Di Luca & Di Luca med varumärken som Zeta och Delizie samt Enjoy Wine & Spirits som importerar vin.

Ett långt och nära samarbete med några av Italiens bästa vinhus samt ett stort kunnande om såväl vår marknad som de produkter vi arbetar med ligger till grund för den starka position vi har skaffat oss på marknaden idag.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.